Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 11:15:54 πμ
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:45

Διαγωνισμός «Sms of youth 2009»

Η Περιβαλλοντική Ομάδα της Α’ Λυκείου Καμπάνη-Κιλκίς σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Γαλλικού-Ν. Κιλκίς προωθούν ένα ψηφιακό βίντεο διάρκειας 9 λεπτών για τις κλιματικές αλλαγές, στο  μαθητικό διαγωνισμό Ψηφιακού Βίντεο  με θέμα το περιβάλλον του «Sms of youth 2009».


Το 'SMS of Youth' είναι μία πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας(Ε.ΣΥ.Ν) που στοχεύει στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο οι δομές νεολαίας.
Η συνολική προσπάθεια του SMS ΝΕΟΛΑΙΑΣ - 2009 εξελίσσεται σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο με σκοπό την  όσο το δυνατόν πλατύτερη συμμετοχή των νέων.
Ο Διαγωνισμός video για το περιβάλλον από σχολεία της κάθε περιφέρειας θα αποτελέσει το καλύτερο και αποδοτικότερο εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση για τη μείωση της σπατάλης του νερού και την ανακύκλωση.
Το καλύτερο video θα ψηφιστεί μέσω του site και θα βραβευθεί με ένα φορητό υπολογιστή για το σχολείο, και με τρία ipod που θα μοιραστούν οι μαθητές που συμμετείχαν. Η ψηφοφορία γίνεται μέσα από το site http://www.smsofyouth.gr. Η διάρκεια της ψηφοφορίας θα είναι ένας μήνας από 15/03/2009 έως 14/04/2009. Οι νικητές των βραβείων θα προσκληθούν για την βράβευση τους, στην Αθήνα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στις 2 Μαΐου.
Μπορείτε να δείτε την ταινία μεγάλου μήκους της περιβαλλοντικής ομάδας στο http://video.google.com με τίτλο: Ένας Εφιάλτης. Οι συμμετέχοντες είναι : η Μακράκη Στέλλα, η Βογιατζή Μαρία και η Αβραμίδου Ελένη. Τα ονόματα των δημιουργών θα τα βρείτε στους τίτλους τέλους της ταινίας.