Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 3:12:54 μμ
Παρασκευή, 09 Μαϊος 2008 05:15

Διάκριση μαθητών Ευρωπού

Η μουσική ομάδα του Λυκείου και Γυμνασίου Ευρωπού πήρε μέρος στους  14ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής, στο Ελληνικό τραγούδι, σύνολα ρεμπέτικου και Σμυρναίικου Αστικού τραγουδιού,  όπου και διακρίθηκε. Η ομάδα έλαβε το 3ο  βραβείο και η απονομή έγινε στο Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Το 1ο βραβείο έλαβε το Γενικό Λύκειο Αιγινίου, το 2ο βραβείο το Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ενώ ειδική διάκριση δόθηκε στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο  Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές του Ευρωπού που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ήταν οι: Ευστρατιάδου Παναγιώτα   στο τραγούδι, Ευστρατιάδου Νικολέτα κιθάρα, Κικίρη Μαρία κιθάρα, Καφετζής Γιώργος μπουζούκι, Σπυρίδου Κατερίνα μπαγλαμαδάκι,  Μπαδάκης Γιάννης μπουζούκι, και Μοφρίδου Αγγελική τραγούδι.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμης Κουρτζανίδης αναφέρει:
«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους  στους αγώνες αυτούς,  καθώς και στους γονείς που τους στήριξαν και τους καθοδήγησαν.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον ερασιτέχνη μουσικό και δάσκαλο κο Αναστάσιο Κουμαρτζή, ο οποίος δίδαξε, συντόνισε και ήταν κοντά στα παιδιά σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και του διαγωνισμού.
Τέτοιου είδους δραστηριότητες αναβαθμίζουν την Παιδεία και την εκπαίδευση και συντελούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων μέσα από την ανάπτυξη της αισθητικής ευαισθησίας, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα, τη διάκριση και την επιτυχία».