Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:20:03 πμ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 12:46

Διάθεση προσωπικών αντικειμένων μακαριστού κυρού Αποστόλου

Ανακοινώνεται ότι μετά την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Αποστόλου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009, τηρώντας νόμιμες διατάξεις, ομάδα πνευματικών του παιδιών παρέδωσε στους πλησιέστερους κατά σάρκα συγγενείς τα προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία είχαν διαφυλαχθεί κατά τη διάρκεια της απουσίας του από το Επισκοπείο και της νοσηλείας του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω της κρισιμότατης κατάστασης της υγείας του.


Σημειώνεται ότι ο εκλιπών ποιμενάρχης διέθεσε στην Ιερά Μητρόπολη καταγεγραμμένα όλα τα προσωπικά πολύτιμα δώρα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της αρχιερατείας του, αναμνηστικά επισκεπτών, χειροτονιών αρχιερέων, μετάλλια τιμής κ.ο.κ. ώστε να αποτελέσουν περιουσία της.
Εξάλλου το εγκόλπιο που του προσέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς τον Ιούνιο του 1999 και η αρχιερατική ράβδος, δώρο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με δεδηλωμένη επιθυμία του προς τον Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως, θα προσφερθούν στο διάδοχό του-για τον ίδιο και τους  επιγιγνόμενους Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου-  κατά την ημέρα της ενθρόνισης του νέου ποιμενάρχη, ως σύμβολα αφοσίωσης προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκ μέρους της ομάδας
Δήμητρα Κούκουρα Δρ.Θ Καθηγήτρια Α.Π.Θ.