Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:13:51 πμ
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 02:35

Διατροφή και περιβάλλον

kpe


Περιβαλλοντική εκδήλωση με τίτλο: Τροφή-Τρόφιμο &  Περιβάλλον: Χθες –σήμερα-αύριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο  Π. Γυναικόκαστρο,  στο πλαίσιο της Πράξης: ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.
Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιού Γυναικοκάστρου και κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος  Βιολογίας – Τομέα Βοτανικής, Dr. Θωμά Σαββίδη.  
Στην εκδήλωση παρευρέθη ο κ. Αναστάσιος Αμανατίδης Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού  και μέλη της τοπικής κοινωνίας.
Επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέχνη Κιλκίς», διοργανώνει περιβαλλοντική εκδήλωση με αντικείμενο τη  διαχείριση οικιακών απορριμμάτων και την εξοικονόμηση νερού και εισηγητές τον Ηλία Αβραμίδη, Χημικό Μηχανικό, Διευθυντή ΔΕΥΑ Κιλκίς και την Κυρτσάνη Αλίκη, Γεωλόγο, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Βερτίσκου.
Η περιβαλλοντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα Μανώλης Ανδρόνικος της Τέχνης, 25ης Μαρτίου 20, στο Κιλκίς και είναι ανοικτή στο κοινό.
Στο χώρο θα λειτουργήσει εργαστήριο κατασκευής αντικειμένων με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά από τον καλλιτέχνη Κοσμίδη Γεώργιο.