Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:03:24 μμ
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:56

Διεκδικούμε το δημόσιο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης

Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ως βασικό διεκδικητικό τους στόχο οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού Κιλκίς.
Στην ετήσια γενική συνέλευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Κιλκίς, ο πρόεδρός του Δημήτρης Ταταρίδης τόνισε πως οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση διεκδικούν την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της Τ.Α. σε ιδιώτες και δημοτικές επιχειρήσεις και τη μη εφαρμογή του νόμου για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που η εφαρμογή του θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Τ.Α.


«Οι εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο. Το ωράριο και η πλήρης απασχόληση, που αποτελούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται σε συνεχή αμφισβήτηση», σημείωσε ο κ. Ταταρίδης.
Αναφερόμενος στα αιτήματα των δημοτικών υπαλλήλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε πως διεκδικούν:
- Νέο μισθολόγιο με εισαγωγικό Μ.Κ. της κατηγορίας Υ.Ε. στο ύψος των 1300 ευρώ.
- Την επέκταση των Β.Α.Ε. και στους κλάδους των χειριστιών μηχανημάτων, κηπουρών, ηλεκτρολόγων κ.λπ.
- Την επέκταση του επιδόματος Η/Υ στα λογιστήρια, ταμεία, δημοτολόγια κ.λπ.
- Την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας στους εργαζόμενους των Παιδιών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, και στα Αθλητικά Κέντρα.
- Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των λογιστών, και όσων προσελήφθησαν με το προσόν της προϋπηρεσίας.
- Δημιουργία οργανωμένης υπηρεσίας καθαριότητας σε όλους τους Δήμος.
- Να προβλεφθεί ότι η Υπηρεσία καθαριότητας δεν μπορεί να παραχωρηθεί ούτε σε ιδιώτες ούτε σε Επιχειρήσεις Ειδικού Σκοπού.
- Διαφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των Προνοιακών Δομών.
Τοπικά διεκδικούμε:
- Την άρση της αδικίας που γίνεται σε βάρος του νομού μας για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών. Ο μόνος συνοριακός νομός που δεν δίνεται.
- Η επιδότηση αγοράς κατοικίας να εφαρμοστεί και στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το μέλος της διοίκησης, Απόστολος Καραγιαννόπουλος, σημείωσε πως στο Σύλλογο έχουν ενταχθεί πολλά νέα μέλη από βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες νέες υπηρεσίες, που καλό θα ήταν να εκπροσωπούνται στη διοίκηση και ζήτησε συσπείρωση όλων των μελών γύρω από το Σύλλογο, με ενότητα και αγωνιστικότητα.

Κοπή
Πίτας
Μετά τη συνέλευση οι δημοτικοί υπάλληλοι έκοψαν την πίτα τους, με την παρουσία δημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων, αντιδημάρχων, του Επιτρόπου του νομού Κιλκίς, Γρηγόρη Καραγιάννη, της προϊσταμένης, Κυριακής Τυμπανίδου και στελεχών της Διεύθυνσης Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς, καθώς και συνδικαλιστών από το νομό Θεσσαλονίκης.
Η τύχη χαμογέλασε στις δημοτικές υπαλλήλους, Σταματία Κεσίδου (δήμο Κιλκίς) και Ειρήνη Γρηγοριάδου (Αξιούπολης), ενώ το φλουρί που έτυχαν αντιστοιχούσε σε μια χρυσή λύρα. Από την πίτα των επισήμων, το φλουρί έπεσε στον εκπρόσωπο του Συλλόγου συνταξιούχων δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, Κώστα Αλεξόγλου.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης, τόνισε πως η διεθνής οικονομική κρίση θα φέρει δύσκολες ημέρες και στην Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό απαιτείται ενότητα διοίκησης και εργαζομένων, ώστε οι αρνητικές επιπτώσεις να είναι όσο το δυνατό μικρότερες.