Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 6:32:57 πμ
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 09:21

Δημοπρατούνται 25 κατοικίες εντός της Αξιούπολης

  Με δημοπράτηση κατασκευής 25 εργατικών κατοικιών σε δυο οικόπεδα εντός της Αξιούολης “απαντά” η δημοτική διοίκηση Αξιούπολης στην κριτική - δικαιολογημένη - που δέχτηκε από τη μειοψηφία για την καθυστέρηση στην δημοπράτηση των 48 κατοικιών στη διαστάυρωση του επαρχιακού δρόμου προς την  Πύλη.Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα δυο οικόπεδα που παραχωρούνται στον ΟΕΚ με ομόφωνη πρόσφατη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αξιούπολης, είναι τα ίδια που παραχωρηθηκαν και επί θητείας Ι. Πολυχρονίδη, πριν το οικόπεδο στην Πύλη, αλλά τοτε κρίθηκαν ως ακατάλληλα από τη διοίκηση του ΟΕΚ. Προφανώς οι διαβουλεύσεις της Δημάρχου κ. Σ. Συμεωνίδου με τη διοίκηση του Οργανισμού απέδωσαν καρπούς, με τη συνδρομή του βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη που δεσμεύτηκε να βοηθήσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αξιούπολης.Όπως είνα ευνόητο η επιλογή δυο μικρών οικοπέδων εντος του σχεδίου πόλης σημαίνει ότι θα κατακευαστούν  εργατικές κατοικίες αστικού τύπου.
Στα αξιοσημείωτα της ανακοίνωσης του ΟΕΚ ειναι πως δεν εγκαταλείπεται η κατασκευή των 48 κατοικιών στην Πύλη, αλλά προφανώς μετατίθεται με εύσχημο τρόπο στο μέλλον καθώς ο προεδρος του Οργανισμού κ. Σελλιανάκης δηλώνει πως προωθείται από τον ΥΠΕΧΩΔΕ η διαδικασία έγκρισης του εκεί τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Οργανισμύ Εργατικής Κατοικίας έχει ως εξής:

“Το αίτημα 30 και πλέον ετών των κατοίκων της Αξιούπολης για τη δημιουργία Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή ικανοποίησε ο ΟΕΚ.
Τη Δευτέρα 08.06.08 ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντ. Σελλιανάκης και η δήμαρχος Αξιούπολης  Σ. Συμεωνίδου, υπέγραψαν στην Αθήνα τα συμβόλαια παραχώρησης, από το Δήμο στον ΟΕΚ, δύο οικοπέδων εντός σχεδίου, όπου θα ανεγερθούν συνολικά 25 κατοικίες. Το πρώτο οικόπεδο, έκτασης 1.060 τ.μ. περιβάλλεται από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Κιλελέρ και Κρητών. Το δεύτερο οικόπεδο, έκτασης 1.378 τ.μ. βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αξιούπολης είναι ο μοναδικός στην ευρύτερη περιοχή, του οποίου οι εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν, μέχρι σήμερα τα οφέλη από την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών.
Η δημοπράτηση του έργου θα διενεργηθεί εντός του καλοκαιριού. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι εργασίες, οπότε η παράδοση των κατοικιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2010.
Σχετικά με το εκτός σχεδίου πόλεως οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στην κυριότητα του ΟΕΚ, ο κ. Σελλιανάκης ενημέρωσε τη δήμαρχο ότι προχωρούν οι διαδικασίες μέσω του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, ώστε να εγκριθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο.”