Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 11:44:13 μμ
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2009 13:31

ΔΗΜΟΣ ΔΟΪΡΑΝΗΣ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη αντιδήμαρχος κατά αντιδημάρχου!

Σκηνές ροκ είχαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης, μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας, με την αντιδήμαρχο Δέσποινα Κοσμίδου-Παμπουκίδου να καταγγέλλει τον έτερο αντιδήμαρχο Γιάννη Μουρουζίδη για καταχρηστική και παράνομη χρέωση νερού στο πρόσωπό της και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Δήμπαλα να καταγγέλλει το δήμαρχο Γιώργο Καλπακίδη για προσπάθεια κουκουλώματος της πρωτοφανούς υπόθεσης, για «κλεψιά», «αυταρχισμό» και «φασιστική νοοτροπία»!


Για αυθαίρετη λειτουργία και παράβαση καθήκοντος του αντιδημάρχου και του δημάρχου, κάνει λόγο ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Τερζενίδης.
Πρωτοφανείς καταγγελίες αλλά και ένταση μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας είχαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης. Η αντιδήμαρχος κ. Κοσμίδου-Παμπουκίδου με γραπτή δήλωσή της, και αφού μοίρασε στους δημοτικούς συμβούλους τα σχετικά έγγραφα της υπηρεσίας ύδρευσης, κατήγγειλε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πως άλλαξε τη χρέωση που έκανε ο υδρονομέας στον προσωπικό της μετρητή  ύδρευσης και από 150 κυβικά την ανέβασε στα 700, λέγοντας στον υδρονομέα: «Αυτά να της πεις από εμένα»!
«Πως χρεώνει το νερό ο κ. Μουρουζίδης –«ο δίκαιος Αριστείδης»; Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης ή σύμφωνα με τις προσωπικές εμπάθειές του;», αναρωτήθηκε η αντιδήμαρχος. Και κατέληξε λέγοντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Μουρουζίδης απάντησε πως «μόνο αρρωστημένα μυαλά σκέφτονται με εμπάθεια. Η κυρία άλλαξε το μετρητή της».
«Ψεύδεστε. Τον μετρητή τον άλλαξε ο υδρονομέας», αντέδρασε η αντιδήμαρχος.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Κώστας Τερζενίδης, ζήτησε να μάθει το τι ακριβώς έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όταν διαπίστωσε αλλαγή του μετρητή. «Το συζητήσατε με τον υδρονομέα, είδατε προηγούμενες χρεώσεις, το συζητήσατε με τη δημότη, που είναι και αντιδήμαρχος, πως υπολογίσατε πως η κατανάλωση είναι 700 κυβικά και όχι 600, 500 ή 400; Ετσι λειτουργείτε σε όλες τις περιπτώσεις. Ετσι χρεώνετε τα νερά στους δημότες; Οφείλετε να δώσετε μια πειστική απάντηση».
«Κατά την άποψή μου, τόσο νερό ξόδεψε», ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου.
Αξίζει να σημειωθεί πως επανειλημμένα η μειοψηφία έθεσε στο παρελθόν θέμα παρατυπιών και κακών χρεώσεων νερού στο δημοτικό συμβούλιο.

Εκρηξη
Δήμπαλα
Εκρηκτική ήταν η αντίδραση του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Δήμπαλα, ο οποίος μίλησε για «πρωτοφανές ολίσθημα αντιδημάρχου στο δήμο Δοϊράνης  και κατάφωρη παραβίαση των λειτουργιών του Δήμου. Είναι αυταρχισμός που μετατρέπεται σε φασιστική νοοτροπία. Είναι καθαρή κλεψιά απέναντι στη δημότη και ο δήμαρχος προσπάθησε να το κουκουλώσει…»
Ακολούθησαν έντονες αντεγκλήσεις. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεόδωρος Καλφόπουλος ζήτησε από τον κ. Δήμπαλα να ανακαλέσει την έκφραση «φασιστική νοοτροπία» και του αφαίρεσε το λόγο.
Τελικά, ο κ. Δήμπαλας ανακάλεσε την έκφραση, επιμένοντας για «αυταρχισμό».
Το τραγελαφικό είναι πως ο δήμαρχος αντί να επικρίνει δημόσια τον αντιδήμαρχο για την παράβαση καθήκοντος που υπέπεσε, επέκρινε την αντιδήμαρχό του γιατί έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, «αφού σου είπα πως θα το λύσω. Οφειλες να τηρήσεις τον κανονισμό ύδρευσης και να καταθέσεις ένσταση», της είπε!
«Ποια ήταν η λύση που δώσατε», επέμενε ο κ. Τερζενίδης.
«Εσβησα την επιπλέον χρέωση που επέβαλε ο αντιδήμαρχος», απάντησε ο κ. Καλπακίδης. Στην ουσία προχώρησε και ο ίδιος σε παράβαση καθήκοντος, μη τηρώντας τον κανονισμό ύδρευσης, για το οποίο εγκαλούσε λίγο πριν την αντιδήμαρχό του, αφού μείωσε έναν λογαριασμό ύδρευσης, χωρίς να υπάρχει ένσταση, χωρίς να συμφωνεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, χωρίς να τηρούνται τα όσα προβλέπει ο κανονισμός!
Τελικά, παραμένει αναπάντητο: Εχουν δίκιο οι δημότες Δοϊράνης όταν διαμαρτύρονται για τις χρεώσεις ύδρευσης, που μπορεί να γίνονται κατά την εκτίμηση ή την επιθυμία του αντιδημάρχου. Με ποιο τρόπο γίνονται οι αυξήσεις ή και οι μειώσεις στις χρεώσεις αυτές και απέναντι σε ποιους δημότες;