Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 12:39:34 πμ
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:28

Δήμος Γαλλικού : Ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου

Αποφάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλλικού. Συγκεκριμένα, ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του δήμου σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και πλαστικού, αλλά και ηλεκτρικών συσκευών. Στην πρώτη περίπτωση ο δήμος Γαλλικού θα συνεργαστεί με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.)» και στη δεύτερη με την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε».

Ο δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης έχει ήδη υπογράψει τη σύμβαση με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης», ενώ έπεται και η υπογραφή της σύμβασης με την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε».
Πολύ σύντομα, οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν στους δρόμους, αλλά και στα σχολεία του δήμου, ενώ στα πλαίσια της συμφωνίας είναι και η ενημέρωση των κατοίκων με έντυπο υλικό. Η συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται με απορριμματοφόρο, που θα διαθέσει στο δήμο η εταιρεία.
Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε τα εξής: «Πιστοί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, προχωρούμε σήμερα στην υλοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης. Ευελπιστούμε έτσι, θα συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας, στην αναγκαία για όλους, προστασία του περιβάλλοντος».