Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:44:04 μμ
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:09

Δήμος Παιονίας με έδρα τη Γουμένισσα

Για λόγους γεωγραφικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς ενόψει του Καποδίστρια 2 ζητούμε να συγκροτηθεί ο Δήμος Παιονίας με τη συνένωση των τριών σήμερα δήμων Γομμένισσας, Αξιούπολης και Ευρωπού με έδρα τη Γουμένισσα. Αυτή ήταν η ομόφωνη θέση που εξέφρασαν στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου άπαντες οι ομιλητές και οι παρεστώτες πολιτικοί άνδρες του νομού.


Τη σύσκεψη οργάνωσε ο δήμος Γουμένισσας στο κέντρο Νεότητας της πόλης και υπέρ της άποψης αυτής, με πλήθος επιχειρημάτων, συντάχθηκαν οι κ. Στυλιανός Παπαπαναγιώτου δήμαρχος Γουμένισσας, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Αθανάσιος Τζούρτζος, ο πνευματικός άνδρας πανελλήνιας εμβέλειας Χρήστος Ίντος, τέκνο της πόλης, οι τέως βουλευτές Σάββας Τσιτουρίδης και Κώστας Τριαρίδης, ο πρώην δήμαρχος Δ. Πέτσος και εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, πολιτικών και διοικητικών αρχών.
Εξάλλου στο ψήφισμα που δημοσιεύουμε καταγράφεται το σκεπτικό και το «δέον γενέσθαι» για να τελεσφορήσει η κοινή πρόταση των φορέων της Γουμένισσας.
Το πλήρες κείμενο του ομοφώνως εγκριθέντος ψηφίσματος έχει ω ς εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 ώρα 18:00 μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Στυλιανού Παπαπαναγιώτου, συνήλθαμε στο Κέντρο Νεότητας της πόλης.
Ο Δήμαρχος
1. κ. Παπαπαναγιώτου Στυλιανός
2. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Τζούρτζος Αθανάσιος
3. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
4. Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Κιλτίδης Κωνσταντίνος
5. Ο πρώην Δήμαρχος Γουμένισσας Πέτσος Δημήτριος
6. Ο πρώην Δήμαρχος Γουμένισσας Πάτσης Βασίλειος
7. Ο τέως Δήμαρχος Ευρωπού κ. Γίτσος Γεώργιος
Προϊστάμενοι και Διευθυντές Υπηρεσιών, Οργανισμών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Πρόεδροι όλων των Πολιτιστικών, Κοινωνικών, Αθλητικών Συλλόγων και φορέων του Δήμου.
Αφού ακούσαμε την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου, την εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλή της μειοψηφίας κ. Αθανάσιο Τζούρτζο, την εισήγηση του συμπολίτη μας κ. Χρήστου Ίντου για την δημιουργία στον επικείμενο σχεδιασμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Καποδίστριας 2» Δήμου Παιονίας με πρωτεύουσα την ιστορική πόλη της Γουμένισσας, και ενημέρωση για  τις επιστολές:
Των κ. κ. Τσιτουρίδη Σάββα τέως Βουλευτή Ν. Κιλκίς που αναφέρει  " Όπως τοποθετήθηκα στο παρελθόν ως Κυβερνητικός Βουλευτής και ως Υπουργός την ίδια τοποθέτηση κάνω και τώρα, δηλαδή θεωρώ εκ των ών ου άνευ ότι ο νέος διοικητικός χάρτης στον Νομό Κιλκίς πρέπει να έχει Δήμο με πρωτεύουσα την Γουμένισσα και αυτό ανεξάρτητα με ότι άλλο προβλεφθεί."
Τριαρίδη Κωνσταντίνου τέως Βουλευτή Ν. Κιλκίς που αναφέρει :  "Ειμαι γνώστης του Αιτήματος της Γουμένισσας, είμαι γνώστης της θέσης που εκφράζει με την εισήγηση του ο κ. Χρήστος Ίντος και τοποθετούμαι ανεπιφύλακτα υπέρ της ύπαρξης Δήμου Παιονίας με πρωτεύουσα την Γουμένισσα"
Την Θετική τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Γουμένισσας Πέτσου Δημητρίου.
Τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των εκκλησιαστικών, πολιτικών και Διοικητικών Αρχών και πολιτών του τόπου και μετά από τη σχετική συζήτηση.Αποφασίζουμε ομόφωνα
Αιτούμεθα από την ΤΕΔΚ, ΚΕΔΚΕ, το αρμόδιο Υπουργείο και τη Σεβαστή Κυβέρνηση, τη Δημιουργία Δήμου Παιονίας με πρωτεύουσα την ιστορική πόλη της Γουμένισσας στο σχεδιασμό του «Καποδίστριας 2».
Για όλους τους λόγους (ιστορικούς, κοινωνικούς, διοικητικούς, γεωγραφικούς, πολιτιστικούς κ.λ.π.) που λεπτομερώς περιγράφονται στη σημερινή εισήγηση, και στις τοποθετήσεις.
Εξουσιοδοτούμε τον κ. Δήμαρχο Γουμένισσας Στυλιανό Παπαπαναγιώτου να υποβάλλει το παρόν ψήφισμα και την σχετική εισήγηση αρμοδίως και σε εύθετο χρόνο να μας ενημερώσει σχετικά για την έκβαση της υπόθεσης αυτής.

Για
τους παρευρισκόμενους
Ο Δήμαρχος
Γουμένισσας.