Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 2:47:43 μμ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:09

Δώστε ελπίδα στη ζωή και στην πρόληψη

Υπόμνημα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ κατέθεσαν τα μέλη του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ.
Στο υπόμνημα τα μέλη του Δικτύου αναφέρουν:
«Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008 τα μέλη του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Ειρήνης σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας. Στόχος μας ήταν και παραμένει να αντισταθούμε στη διάλυση του συστήματος πρόληψης, καθώς το Υπουργείο Υγείας που είναι ο κεντρικός χρηματοδότης του ΟΚΑΝΑ αποφάσισε να αποδυναμώσει τα Κέντρα Πρόληψης, στερώντας τους την οικονομική στήριξη.

Από την άλλη, οι Δήμοι δηλώνουν αδυναμία να καταβάλλουν τα πενιχρά ποσά που έχουν υποχρέωση να δίνουν κάθε χρόνο στο Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ. Για να μην μείνουμε παθητικοί και αδιάφοροι θεατές της πορείας των νέων παιδιών μας προς την εξάρτηση και το θάνατο από τα ναρκωτικά, προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε κι άλλους πολίτες, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας στα κεντρικά σημεία της πόλης μας. Μαζεύτηκαν 1010 υπογραφές,  πράγμα το οποίο δείχνει, σε μια εποχή όπου τείνουν να εξαφανιστούν οράματα, ιδέες κι αξίες, ότι οι πολίτες του Κιλκίς κατανοούν και πιστεύουν ότι η πρόληψη και η αγωγή υγείας αξίζουν κάθε επένδυση.
Οι ουσίες είναι δίπλα μας, έξω από την πόρτα μας, πιθανόν και μέσα στο σπίτι μας. Απαιτούμε, λοιπόν, από όλους όσους συμμετέχουν οικονομικά στο Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δεσμευτούν για την οριστική οικονομική λύση, ώστε η ύπαρξη του Κέντρου Πρόληψης να συνεχιστεί».