Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:31:34 πμ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:54

Δράσεις της Βιβλιοθήκης της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Κιλκίς

Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις της Βιβλιοθήκης της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Κιλκίς, οι οποίες και θα ενταθούν κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε – στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης – εκδήλωση-παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «ο χορός των κόκκινων παπουτσιών» της Μαρίας Θανοπούλου.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές των Β1 και Β2 τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, συνοδευμένοι από τις δασκάλες τους κ.κ. Άννα Καραβαλάκη και Νούλα Δερπούλη, καθώς και οι μαθητές της Β2 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με την δασκάλα τους κα Κατερίνα Ηλιάδου.
Η συγγραφέας δραματοποίησε το βιβλίο της και επεσήμανε την σημασία της ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
Στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας ενημέρωσης για τα στατιστικά στοιχεία των τριών Βιβλιοθηκών μας, σας γνωστοποιούμε  ότι, κατά το 2008, οι δανεισμοί των βιβλίων ανήλθαν στους 16.597 και οι εγγεγραμμένοι αναγνώστες της σταθερής Βιβλιοθήκης τους 1.240.
Ο μέσος ημερήσιος αριθμός δανεισμού βιβλίων είναι 62, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός τόσο για την πόλη όσο και για τον Νομό Κιλκίς.
Η σταθερή Βιβλιοθήκη (Λέκκα 1) είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή (ώρες 08.30-14.30), ενώ οι δύο κινητές Βιβλιοθήκες επισκέπτονται (προγραμματισμένα) κάθε εβδομάδα σχολικές μονάδες, συλλόγους και οικισμούς του Νομού Κιλκίς.