Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:24:25 μμ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 13:25

Δρόμος Ν. Σάντα-Κόμβος Ασσήρου: Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπογράφει και εγκαθίσταται η ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβασης εκχώρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ της  ολοκλήρωσης του δρόμου  Νέα Σάντα- Κόμβος Ασσήρου και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, απομένει η τυπική υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στα δυο μέρη.

 

Έτσι ένα χρόνο σχεδόν από την έκπτωση του ανάδοχου εργολάβου από το έργο ολοκληρώνεται η μετάβαση στο δεύτερο πλειοδότη του σχετικού διαγωνισμού (του 2010), δηλαδή την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, αφού προηγήθηκαν πολλές διαβουλεύσεις και χρειάστηκε να ξεπεραστούν σύνθετα προβλήματα αναφορικά με το τμήμα του έργου το οποίο απομένει.

Το αισιόδοξο στην όλη πικρή ιστορία είναι ότι επιδείχθηκε πνεύμα συνεργασίας και από τις δυο πλευρές, ώστε να καταλήξουν στο αίσιο αποτέλεσμα καθώς το μέγεθος της νέας αναδόχου εγγυάται ότι ο δρόμος θα ολοκληρωθεί έστω με καθυστέρηση 10 ετών (η αρχική σύμβαση προέβλεπε την παράδοση του έργου στις αρχές του 2015!).

Ήδη μάλιστα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ προβαίνει στις προκαταρκτικές εργασίες ώστε πολύ σύντομα να εγκατασταθεί στο εργοτάξιο και να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης του δρόμου.

Πολυμέσα