Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 3:13:38 μμ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 11:11

Δυο χρόνια καθυστέρησαν οι κόμβοι στις εισόδους του Κιλκίς λόγω ενστάσεων των μελετητών

Είναι έτοιμη η τοπογραφική αποτύπωση. Θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση. Θα τους κατασκευάσουμε ακόμα και με ίδιους πόρους, διαβεβαιώνει ο κ. Βεργίδης μιλώντας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

 

Κανονικά τώρα στις δυο εισόδους της δυτικής περιφερειακής οδού θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι κυκλικοί κόμβοι, τη μελέτη των οποίων δημοπράτησε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προ δυο και πλέον ετών.

Πρόκειται για τους κόμβους στην είσοδο-έξοδο της πόλης από και προς τη Θεσσαλονίκη και στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης στην έξοδο προς Μεταλλικό-Πολύκαστρο.

Η δημοπράτηση της μελέτης έγινε, αναδείχτηκε ο ανάδοχος, αλλά ύστερα ξεκίνησαν τα νεοελληνικά. Ο δεύτερος μειοδότης έκανε προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης, την κέρδισε πρωτόδικα, πάει ο χρόνος, για να αντιδράσει ο πρώτος μειοδότης να προσφύγει κατά της …προσφυγής  κι ύστερα από ένα ακόμη χρόνο να δικαιωθεί. Αλλά εν τω μεταξύ παρήλθον δυο χρόνοι.

Αυτός ο δεύτερος κυκλικός κόμβος (στρατόπεδο Καμπάνη- έξοδος προς Μεταλλικό) έχει μια πρόσθετη διάσταση, ιδιαζόντως σημαντική. Καταβάλλεται προσπάθεια στη συνολική  ρύθμιση της  κυκλοφορίας να ενταχθεί και η σύνδεση με το δρόμο προς το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ.

Για να επιλυθεί οριστικά το αίσχος της υφιστάμενης κατάστασης.

Τα πράγματα σήμερα έχουν ως εξής: Η μελέτη ξεκίνησε και ήδη ολοκληρώνεται η τοπογραφική αποτύπωση των περιοχών όπου χωροθετούνται οι δυο κόμβοι. Με την ολοκλήρωση της μελέτης η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να κατατεθούν πιθανές ενστάσεις ή βελτιωτικές προτάσεις και αμέσως μετά θα προχωρήσει η κατασκευή τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης όταν τον ρωτήσαμε αν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της κατασκευής των δυο κόμβων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ακόμα και με πόρους της ΠΕ, αν δεν εξευρεθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, θα κατασκευαστούν τα έργα.

Εξάλλου δυο χρόνια καθυστέρησης εξαιτίας της δικαστικής εμπλοκής λόγω των ενστάσεων είναι ήδη πολλά.