Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 9:13:31 μμ
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:35

Έφυγε για το στερνό ταξίδι ο Νίκος Χαρτοματσίδης

Ένας καλός άνθρωπος, ένας πολίτης που πλούτισε με την παρουσία και δράση του τον τόπο μας κι ένας εξαιρετικός φίλος, ο Νίκος Χαρτοματσίδης, έφυγε ξαφνικά από την ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου. Ο άδικος χαμός του Νίκου βύθισε στο πένθος την κοινωνία του Πολυκάστρου   και της ευρύτερης περιοχής.  Πασίγνωστος για την κοινωνική δράση και προσφορά του ο αείμνηστος Νίκος Χαρτοματσίδης υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και τιμήθηκε από τους κατοίκους του Πολυκάστρου επανειλημμένα με την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου. Διετέλεσε επίσης και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου.
Ο Νίκος Χαρτομαρτσίδης γεννήθηκε στην Ποντοηράκλεια το 1942 από γονείς πρόσφυγες, καταγόμενους από την Ορντού (Κοτύωρα) του Πόντου και σπούδασε ηλεκτρολόγος στη σχολή Ευκλείδη.
Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική προσφορά και ήταν ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας Αίματος των Ακριτών, το σύλλογο που υπηρέτησε τόσο σαν απλό μέλος όσο και από το διοικητικό συμβούλιο.
Δραστηριοποιήθηκε και στον επαγγελματικό συνδικαλιστικό του χώρο και διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Ανέπτυξε επίσης πλούσια πολιτική δράση μέσα από την συμμετοχή του στη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κίνησης της Βόλβης στη δεκαετία του 1970, ένα κίνημα που στόχευσε στην πολιτικό εκσυγχρονισμό της παράταξης.
Διετέλεσε μέλος (γεν. γραμματέας) της διοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας. 
Η υγεία του Νίκου Χαρτοματσίδη δοκιμάστηκε πρόσφατα όταν υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς (μπάι πας) . Τα ξημερώματα του Σαββάτου η μεγάλη καρδιά του Νίκου δεν άντεξε.
Η κηδεία του έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πολυκάστρου και στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψαν η γυναίκα του Πηνελόπη, τα τρία παιδιά του Χαρίκλεια, Άννα και Ηλίας και εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς του.
Το νεκρό αποχαιρέτισε ο πρόεδρος των Ακριτών Πολυκάστρου Γιάννης Παπαδόπουλος.