Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 2:52:44 μμ
etpa
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 22:50

“Έφυγε” ο Σάββας Καραμπίδης

Συντάκτης:

Ο ακάματος Σάββας Καραμπίδης δεν είναι πια κοντά μας. Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους αμέτρητους φίλους και βύθισε σε πένθος την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς. Ο Σάββας Καραμπίδης πέθανε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 74 ετών και η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη την επομένη στον Ι. Ναό των 15 Μαρτύρων, από όπου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στα νέα Κοιμητήρια της Πόλης.

 

Γεννήθηκε στην Ποντοκερασιά Κρουσίων Κιλκίς και μεγάλωσε στην πόλη του Κιλκίς, όπου φοίτησε στο δημοτικό και αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο της πόλης.
Η μεγάλη αγάπη που έτρεφε για το ποδόσφαιρο οδήγησε τα βήματά του στον Κιλκισιακό, του οποίου καθιερώθηκε βασικό του ποδοσφαιρικό στέλεχος από συστάσεώς του το 1961. Έπαιξε μπάλα με πάθος και συνέπεια στον Κιλκισιακό επί μία εικοσαετία, τις περισσότερες χρονιές στις εθνικές κατηγορίες, ως αρχηγός για το αδιαφιλονίκητο ήθος του.
Ποτέ δεν αποβλήθηκε από αγώνα από διαιτητή, για αντιαθλητικό παιχνίδι ή ανάρμοστη συμπεριφορά, πράγμα που τον έκανε αγαπητό και σεβαστό σε συμπαίκτες και αντιπάλους, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους!
Μετά την αποχώρηση από τον Κιλκισιακό συνέχισε να αγωνίζεται σε ομάδες των μικρότερων κατηγοριών της ΕΠΣ Κιλκίς, ως παίκτης και προπονητής, όπως στον ‘Μακεδονικό’ Δροσάτου, στην ’Προοδευτική’ Σταυροχωρίου, στη ‘Νεότητας’ Μεταλλικού, κ.ά., ενώ υπήρξε βασικό στέλεχος μέχρις εσχάτων της ομάδας των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Κιλκισιακού.
Επαγγελματικά σταδιοδρόμησε στο γραφείο Συγκοινωνιών της νομαρχίας Κιλκίς, όπου διακρίθηκε για την ευσυνειδησία, την εργατικότητα και το ήθος του, ιδιότητες που εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως από όλους.
Ήταν παντρεμένος με την Στέλλα Δουλκερίδου, υπάλληλο του νοσοκομείου Κιλκίς, με την οποία απέκτησε δύο κόρες.

Έκθεση εικόνων