Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 6:07:15 μμ
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:00

Εγινε ο τσιμενταύλακας μέχρι το διαχωριστή

Ολοκληρώθηκε τις ημέρες αυτές η κατασκευή του τσιμενταύλακα που οδηγεί μέχρι το διαχωριστή των πηγών του ρέματος Αγίας Παρασκευής-Καστανούσας, ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Μουριών, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια για τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αγροτών του δήμου, αφού ελαχιστοποιεί τις απώλειες νερού κατά τη μεταφορά του.


Το έργο κατασκευάσθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς και έρχεται ως συνέχεια του ενδιαφέροντος του νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα για την περιοχή και τα προβλήματά της.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μουριών, Σάββας Αργυρόπουλος, τονίζει:
«Είναι σημαντικό το γεγονός πως έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για τη μεταφορά των υδάτων του ρέματος Αγ. Παρασκευής-Καστανούσας μέχρι τη λίμνη της Δοϊράνης, με τη θετική συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς. Προσδοκούμε πως σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας με το δήμο Κερκίνης, ώστε τα νερά του ρέματος να μεταφέρονται, στο μέγιστο βαθμό, προς τη Δοϊράνη, κατά τους χειμερινούς μήνες, περίοδο που δεν αξιοποιούνται από τους αγρότες της Καστανούσας».