Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:33:20 πμ
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:01

Εγκαίνια ΕΛΒΙΖ από Κ. Κιλτίδη

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε τη λειτουργία των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (Ε.Λ.ΒΙ.Ζ.) στο Πλατύ Ν. Ημαθίας, το οποίο είχε καταστραφεί από πυρκαγιά πριν από ένα χρόνο.


Ο κ. Υφυπουργός συνεχάρη την διοίκηση της Ε.Λ.ΒΙ.Ζ. για την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της κεντρικής της μονάδας και σημείωσε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών είναι μια κραταιά επιχείρηση που στην εποχή του νέου παρεμβατισμού με τη στήριξη της Α.Τ.Ε. μπορεί ν’ αποτελέσει το όχημα για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών και τη διασφάλιση ασφαλών ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων. «Η Ε.Λ.ΒΙ.Ζ διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει στη μείωση των τιμών των ζωοτροφών και στην παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών», τόνισε ο κ. Κιλτίδης.
Κατά την τελετή εγκαινίων ο κ. Υφυπουργός διακήρυξε  ότι σταθερός προσανατολισμός της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ υπό τον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη είναι η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη και η άσκηση της παραγωγικής δραστηριότητας με σύγχρονα δεδομένα.
«Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι» υπογράμμισε «να κατοχυρώσουμε τη διαφάνεια στην παραγωγή και την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων στο πιάτο του καταναλωτή».