Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 2:58:21 μμ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:11

Εγκρίθηκαν 44 μικρές επιχειρήσεις για το νομό

Συνολικά 44 επενδυτικές προτάσεις, με προϋπολογισμό 4,057 εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί και θα υλοποιηθούν στο νομό Κιλκίς και στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το παραπάνω αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην πρόσφατη αναφορά του βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη με θέμα την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του νομού Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου αναφέρει:
«Λαμβάνοντας υπόψη το επενδυτικό ενδιαφέρον και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων δράσεων στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και την αύξηση της κοινωνικής συνοχής, καθώς και τη δυναμική που οι δράσεις αυτές παρουσιάζουν, η Διατραπεζική Επιτροπή Αξιολόγησης ήδη προχώρησε, κατόπιν έγγραφης εντολής των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων, στην αύξηση του προϋπολογισμού της προκηρυσσόμενης δράσης ανά ΠΕΠ.
Ειδικότερα για το νομό Κιλκίς σας ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προκήρυξης έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται σε φάση συμβασιοποίησης 44 επενδυτικές προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4,057 εκ. ευρώ, που πρόκειται να υλοποιηθούν στους δήμους Αξιούπολης, Γαλλικού, Γουμένισσας, Ευρωπού, Κιλκίς, Μουριών και Πολυκάστρου”.