Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:15:04 πμ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:30

Ειδική συνεδρίαση για λίμνη Μεταλλείου

Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης μέσα στον Μάρτιο, πιθανότατα με μοναδικό θέμα τους τρόπους αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή της λίμνης φράγματος Μεταλλείου από ιδιώτες επενδυτές, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αξιούπολης. Η απόφαση ελήφθη, ώστε μαζί με την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, που έχει ανακοινωθεί από τις 16.02 και λήγει στις 16.03.09, να δοθεί η δυνατότητα παραπέρα ενημέρωσης στους τοπικούς ενδιαφερόμενους αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους από προϋπάρχουσα σχετική μελέτη που είχε εκπονηθεί από το Δήμο Αξιούπολης.
Από πλευράς της δημάρχου Σόνιας Συμεωνίδου ανακοινώθηκε ότι υπεγράφη η σχετική σύμβαση δημοπράτησης του έργου ανεγέρσεως του δεύτερου συγκροτήματος εργατικών κατοικιών Αξιούπολης.
Αυτό σημαίνει, ότι εφ’ όσον δεν υποβληθούν ενστάσεις και ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από πλευράς του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία από πλευράς του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), θα έχουμε την εγκατάσταση του εργολάβου μέσα στο Μάιο.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, την συγκρότηση ομάδας εθελοντικής προστασίας με «πυρήνα» τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο «Μέγα Αλέξανδρο», στο πλαίσιο εφαρμογής παρότρυνσης από πλευράς της ΚΕΔΚΕ γύρω από θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και το σχετικό έμπειρο, επί θεμάτων πυρόσβεσης, έμψυχο δυναμικό.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκαν επίσης:
- Η υποβολή αιτήματος για παραχώρηση στον δήμο έκτασης παλαιού ορυχείου για τουριστική ανάπτυξη.
- Η πρόσληψη συνεργείου καθαριότητας (ένας οδηγός – δύο εργάτες) για δύο μήνες, όπως και η εκκίνηση των διεργασιών για την πρόσληψη αντίστοιχου μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ.
- Η τροποποίηση σε τέσσερα σημεία, του προγράμματος <Θησέας> με τις εντάξεις των έργων της υπογειοποίησης  δικτύου της ΔΕΗ ύψους 90 χιλιάδων ευρώ, των παροχών στα δίκτυα ύδρευσης στους οικισμούς της Γοργόπης και των Ρυζίων ύψους 120 χιλιάδων ευρώ και της εκπόνησης μελετών συνολικού κόστους 50.000 ευρώ.
Τέλος, αποφασίσθηκαν η αγορά μεταχειρισμένου καλαθοφόρου οχήματος με το ποσόν των 25 χιλιάδων ευρώ και ενός φορτηγού με 40.000 ευρώ από το πρόγραμμα και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους, και η σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με τους δήμους Γουμένισσας και Ευρωπού για την λειτουργία του απορριμματοφόρου οχήματος περισυλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.