Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:50:29 μμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:48

Εικόνες εγκατάλειψης στην παραλία Δοϊράνης

«Δυο χρόνια έκλεισε από την ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική αρχή Δοϊράνης και το μόνο που πέτυχε, και μάλιστα στην "τουριστική καρδιά" του Δήμου, στην παραλία της Δοϊράνης, είναι να κυριαρχούν οι εικόνες της εγκατάλειψης και της ντροπής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Δήμου Δοϊράνης, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.


Ο κ. Τερζενίδης παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοϊράνης φωτογραφίες από την "απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της λίμνης και του οικισμού της Δοϊράνης, που οδηγούν το Δήμο και την περιοχή δεκαετίες πίσω».
«Ο χώρος τουριστικής αναψυχής που είχε δημιουργηθεί, από τον αείμνηστο δήμαρχο Θεόφιλο Περτσινίδη, στην παραλία των Αμαράντων, πάνω στον παραλίμνιο δρόμο Δοϊράνη-Χίλια Δένδρα, με πέτρινες και ξύλινες κατασκευές, αναψυκτήριο, παιδική χαρά, παρατηρητήριο και χώρο αναψυχής, έχει καταστραφεί πλήρως.
Ακόμη και στην παραλία του οικισμού της Δοϊράνης, οι εικόνες της εγκατάλειψης και της καταστροφής κυριαρχούν, με παγκάκια ανεστραμμένα και κατεστραμμένα, τις ξύλινες περιφράξεις πεσμένες, το χώρο του μπάσκετ και της παιδικής χαράς σε πλήρη εγκατάλειψη. Κι όλα αυτά, σ’ ένα σημείο που αποτελεί την είσοδο και έξοδο της χώρας, σε μια περιοχή που προσελκύει επισκέπτες, αλλά συνεχώς φθίνει και απαξιώνεται από την ίδια τη δημοτική αρχή, η οποία εδώ και ένα χρόνο έκλεισε, για μικροσκοπιμότητες, τη δημοτική ταβέρνα στην παραλία του οικισμού, ζημιώνοντας οικονομικά το Δήμο (μηνιαίο μίσθωμα 1000 ευρώ) και επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την άσχημη πορεία της περιοχής. Την ίδια εικόνα εγκατάλειψης βιώνουν εδώ και δυο χρόνια και οι οικισμοί του Δήμου».
«Αν ο δήμαρχος Δοϊράνης, Γιώργος Καλπακίδης, δεν έχει κανένα όραμα και σχέδιο, αν δεν μπορεί ν’ αναδείξει και να προβάλλει τον όμορφο δήμο Δοϊράνης, αν δεν μπορεί να συμβάλλει στο ελάχιστο στην ανάπτυξή του, τουλάχιστο ας φροντίσει και ας συντηρήσει την υποδομή που παρέλαβε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει, για μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, με εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.