Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 10:43:49 πμ
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 12:50

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού από ΕΕΣ Κιλκίς, ΤΟΜΥ και Κέντρο Υγείας Κιλκίς

 Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς σε συνεργασία με την  1η Τ.ΟΜ.Υ. Κιλκίς και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς, τίμησαν και φέτος σε κλίμα γιορτής, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, 25η Οκτωβρίου,  στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς.

Επαγγελματίες υγείας καθώς και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς  ενημέρωσαν τους πολίτες  για τη σημασία της πρόληψης στη νόσο αυτή ,περιγράφοντας τη μέθοδο της αυτοεξέτασης μαστού, καθώς και τη σπουδαιότητα  του έγκαιρου προσυμπτωματικού  ελέγχου ανά ηλικία ετησίως.

Υπενθύμισαν στο γυναικείο κυρίως  πληθυσμό τη δυνατότητα του προγραμματισμού της άμεσης δωρεάν εξέτασης μέσω του προληπτικού προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»,ως το πιο πολύτιμο δώρο.

Παράλληλα, μοιράστηκαν ροζ κορδελάκια ευαισθητοποίησης, ροζ μπαλόνια και σελιδοδείκτες με τα βασικά μηνύματα πρόληψης ως αναμνηστικά της ημέρας αυτής.

Το κοινό ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην δράση αυτή και η απήχηση ήταν μεγάλη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» για την έμπρακτη στήριξή του με τη δωρεάν παραχώρηση έντυπου ενημερωτικού υλικού ,το οποίο διανεμήθηκε  στο κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος κα Φραγγίδου Αικατερίνη και επίτιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κιλκίς, κος Ναλμπάντης Αντώνιος, η Συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Κιλκίς κα Ιορδανίδου Ελλάδα, η Υπεύθυνη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Κιλκίς, κα Φραγκοζίδου Κυριακή,  και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, κος Κατσιάνος Κωνσταντίνος.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία ιάσιμη πλέον νόσος αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως.

Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι :Ενημερώσου - Πρόλαβε – Αντιμετώπισε.