Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 1:23:32 πμ
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:48

Έκπτωση στο χαράτσι

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, η διοίκηση της ΑΤΕ, θορυβημένη από τις αντιδράσεις των αγροτών και τα δημοσιεύματά μας (ΠΡΩΙΝΗ) ως προς το έκτακτο χαράτσι που επέβαλλε στην χορήγηση βεβαιώσεων σε διαδόχους γεωργούς αγροτικών εκμεταλλέυσεων με νεότερο έγγραφό της μειώνει το χαράτσι από 15 σε 5 ευρώ ανά βεβαίωση.
Το αξιοσημείωτο είναι πως η διοίκηση της ΑΤΕ προβάλει ως αιτιολογία την “πιο οικονομική επιβάρυνση) οπότε και μειώνει το χαράτσι και όχι την αδιακιοόγητη επιβολή του οπότε και θα ήταν αναγκασμένη να άρει κάθε επιβάρυνση σε ένα θέμα όπου το κράτος εκχώρησε δική του αρμοδιότητα σε τράπεζικό ίδρυμα. Κι από ότι αποδεικνύεται η “ιδιωτικοποίηση” έχει το κόστος της.

Σε έγγραφο της Διεύθνησης Δημόσιο Τομέα της ΑΤΕ και με θέμα : “ Πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών - Έκδοση βεβαιώσεων σε διάδοχους αγρότες” δίνονται οδηγίες στα υποκαταστήματα της Τράπεζας ως εξής: Όπως μας έγινε γωνστό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι διάδοχοι γεωργοί, δικαιούχων πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών, θα πρέπει να προμηθευτοιυν από την ΑΤΕ βεβαιώσεις από τις οποίες να αποδεικνύεται η ημερομηνία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Για την έκδοση κάθε βεβαίωσης στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των διαδόχων γεωργών με πιο οικονομική επιβάρυνση (σ.σ.!), θα εισπράττεται το ποσόν των 5 Ε, κατ’ εξαίρεσιν των οδηγιών της με αριθμ. 267/2007 Υπηρεσιακής Εγκυκλίου.
Μετά τα παραπάνω, προς διευκόλυνσή σας, σς αποστέλλουμε συν/να σχετικό υπόδειγμα.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Χρήστος Σικόλας