Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 1:24:15 μμ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:31

Εξάρθρωση σπείρας κακοποιών στο Κιλκίς

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας κακοποιών στο Κιλκίς προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς συνελήφθησαν επτά άτομα, ηλικίας 16 έως 29 ετών, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και οι λοιποί πολίτες Αλβανίας, Γεωργίας, Βουλγαρίας και Ουκρανίας, ενώ λόγω παρέλευσης αυτοφώρου δεν συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 18, 19 & 22 ετών και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραχάραξη, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, του Ν. 2168/93 ¨Περί Όπλων¨ και του Ν. 3386/05 ¨Περί Αλλοδαπών¨.


Αρχικά συνελήφθη ένας ημεδαπός, ετών 20, για κατοχή παραχαραγμένου νομίσματος των 20 ευρώ, το οποίο προμηθεύτηκε από επίσης 20χρονο πολίτη Ουκρανίας. Από την προανάκριση που ενεργήθηκε προέκυψε ότι ο πολίτης Ουκρανίας προμηθεύτηκε από 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, δύο φορές, συνολικά 80 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πούλησε σε 16χρονο ημεδαπό, εισπράττοντας λιγότερα χρήματα από την ονομαστική τους αξία.
Επίσης, από την προανάκριση προέκυψε ότι όλοι οι ανωτέρω συμμετείχαν σε κλοπές – διαρρήξεις που διαπράχθηκαν το τελευταίο δεκάμηνο σε διάφορα καταστήματα της πόλης του Κιλκίς (πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, καφέ–αναψυκτήρια, εστιατόρια, δύο Δημοτικά Σχολεία, περίπτερο) καθώς και σε μία οικία απ’ όπου αφαίρεσαν: μία τηλεόραση, ένα φορητό χρηματοκιβώτιο μικρών διαστάσεων, διάφορα χρηματικά ποσά, φορητό Η/Υ, φιάλες με ποτά, δύο κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή, μία βιντεοκάμερα.
Σε νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία τηλεόραση, ένας φορητός Η/Υ, βιντεοπαιχνίδια Η/Υ, ένα χρηματοκιβώτιο, δύο κινητά τηλέφωνα, κασετόφωνο αυτοκινήτου, ένα πολυκατσάβιδο, τέσσερα ζευγάρια γάντια, ένας σουγιάς, δύο μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, τα οποία θα αποδοθούν κατόχους τους.

Παραχαράκτες
Ακόμη, την Κυριακή και κατά τις ώρες 17.00΄-17.30΄ από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς συνελήφθησαν δύο πολίτες Βουλγαρίας οι οποίοι επιχείρησαν στην αγορά του Κιλκίς, σε τρεις περιπτώσεις, να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Κατασχέθηκαν τα τρία χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας των 100 ευρώ, 780 ευρώ, που προέρχονται από συναλλαγές που πραγματοποίησαν καθώς και 25 πακέτα τσιγάρα.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.