Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 9:34:50 πμ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 20:27

Έκτακτη σύσκεψη για την Παθολογική του Νοσοκομείου Κιλκίς συγκαλούν εργαζόμενοι και γιατροί

Η πρόσκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς και του Σωματείου Εργαζομένων αποτελούν την πλέον αδιάψευστη επιβεβαίωση της αποκάλυψης των εφημερίδων μας. Αναφέρει: Με αφορμή τις εκκλήσεις των γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας όπου προειδοποιούν για κατάρρευση λόγω υποστελέχωσης, σας προσκαλούμε στη σύσκεψη φορέων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 στο ισόγειο της Γ’ Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η πρωτοβουλία των γιατρών και των εργαζομένων έρχεται ύστερα από την παραίτηση μόνιμου γιατρού, του δεύτερου μετά τη διευθύντρια η οποία απομένει πλέον μόνη της, όπως αποκαλύψαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων μας.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Τσαλικάκη, τους βουλευτές του νομού Γ. Γεωργαντά, Στ. Παραστατίδη και Πέτρο Παππά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, τους Δημάρχους Κιλκίς Δημ. Κυριακίδη και Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βλ. Παναγιωτίδη, τις νομαρχιακές των κομμάτων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, την ΑΔΕΔΥ (Ν.Τ. Κιλκίς) και το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Σημειώνουμε ότι η υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής, αρχόμενη από μηνών με τις παραιτήσεις δυο μόνιμων ιατρών, δημιούργησε εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα για τους γιατρούς που απόμειναν και εργάζονται πέραν των φυσικών δυνάμεών τους για να ανταποκριθούν.

Η κλινική αναφοράς του Νοσοκομείου Κιλκίς (και κάθε νοσοκομείου) λειτουργεί με κάλυψη κλινών πάνω από το 100%, με γιατρούς που εξαντλούν το μέγιστο των εφημεριών τους και δεν δυνανται να λάβουν ούτε τις κανονικές τους άδειες.

Είναι μια κατάσταση που απέχει ελάχιστα από την πλήρη κατάρρευση της κλινικής, όπως προειδοποιούν οι εναπομείναντες γιατροί της κλινικής.

Και όσοι μπορούν (και εντέλλονται) να βοηθήσουν το Νοσοκομείο και την Παθολογική Κλινική ας το πράξουν τώρα. Αφού δεν το έπραξαν όταν έπρεπε για να μην φτάσουν στο τωρινό αδιέξοδο

 

Τι καταμαρτυρούν γιατροί και εργαζόμενοι

Η πλήρης επιβεβαίωση όσων καταγράψαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ των εφημερίδων μας επιβεβαιώνεται απολύτως μέχρι κεραίας.

Οι γιατροί και εργαζόμενοι αναφέρουν ότι έναντι των προβλεπόμενων εφτά μόνιμων γιατρών, ειδικών παθολόγων η Παθολογική Κλινική  λειτουργεί με δυο μόνιμους γιατρούς οι οποίοι λόγω των συνεχόμενων εφημεριών έχουν εξαντληθεί, ο ένας μόνιμος κατέθεσε πρόσφατα την πρώτη παραίτησή του, και   στο έργο τους συνεπικουρούνται από ένα αποσπασμένο γιατρό από το ΚΥ Δροσάτου, όπου κατέχει μόνιμη θέση και έναν ιδιώτη γιατρό που εφημερεύει με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Οι ελλείψεις στην Παθολογική έχουν οδηγήσει στην αναστολή του τακτικού παθολογικού και διαβητολογικού ιατρείου. Και τούτων δοθέντων παθολόγοι επιβλέπουν τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου θα έπρεπε να υπηρετούν τέσσερις ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων.

Πάντα ταύτα και άλλα περισσότερα είναι σε γνώση όλων καθώς περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έγγραφη (πρώτη) παραίτηση του  παθολόγου ιατρού η οποία κοινοποιήθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου, στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και στα συνδικαλιστικά όργανα. Είναι μια κατάσταση ασφυκτική για τη περαιτέρω λειτουργία της Παθολογικής κλινικής με μια μόνο μόνιμη γιατρό, τη Διευθύντριά της. 

Πάντα ταύτα τα καταγράφουμε, όπως το πράξαμε πρόσφατα, προς γνώσιν και όσων επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία που επικαλεστήκαμε στο ρεπορτάζ των εφημερίδων μας και τώρα επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας από γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κιλκίς.