Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 7:06:06 πμ
etpa
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 21:46

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο κτηνοτρόφος που σκότωσε τον σκύλο. Επιτέθηκαν σκυλιά στο κοπάδι μου, ισχυρίστηκε στην εισαγγελέα Κιλκίς

Συντάκτης:

Ελεύθερος χωρίς την καταβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως ο κτηνοτρόφος από τον Πεντάλοφο ν. Κιλκίς, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε με πυροβολισμό το θάνατο σκύλου φύλαξης.


Από το ρεπορτάζ του eidisis.gr προκύπτει πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κτηνοτρόφου, στο ποίμνιό του επιτέθηκαν με αγριότητα τρία μεγαλόσωμα σκυλιά -φύλακες άλλων ποιμνίων της περιοχής, στα οποία προστέθηκαν και αδέσποτα και τα οποία ο κτηνοτρόφος προσπάθησε να αποτρέψει με τη χρήση μονόκανου όπλου. Κατά την προσπάθεια αποτροπής τους ένα εξ' αυτών επιτέθηκε και στον κτηνοτρόφο, ο οποίος έκανε χρήση της κυνηγετικής του καραμπίνας. Οι φωτογραφίες που παρουσίασε στην εισαγγελέα Κιλκίς είναι σοκαριστικές.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας βεβαιώθηκε σε βάρος του κτηνοτρόφου διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με τον ν. 4039/2012, ποσού 30.000 ευρώ. Κατά του προστίμου έχει ήδη κατατεθεί ένσταση από την πληρεξουσία δικηγόρο του κτηνοτρόφου, Μελαχροινή Στράντζαλη, η οποία δήλωσε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ: «Η ανωτέρω κύρωση προβλέπεται για πλήθος διαφορετικών περιτπώσεων ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν καθίσταται δυνατή με βάση τη διάταξη η εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης. Κατά την επιβολή του προστίμου δεν λαμβάνονται υπόψιν παράγοντες, όπως η τυχόν επίθεση του ζώου, η επικινδυνότητα της συμπεριφοράς του, η ύπαρξη κατάστασης ανάγκης κ.αλ..
Είναι φανερό για εμάς ότι η διάταξη αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι ανάλογες με τη βαρύτητα των πράξεων αλλά και με τον βαθμό ευθύνης, στοιχεία που πρέπει να εξετάζονται ανά περίπτωση».