Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 9:26:36 μμ
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:30

Έληξε το θέμα. Δικαστικό στη Μεραρχία

Ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι κατεβαίνουν αύριο σε απεργία στην οποία συμμετέχουν και  οι δικηγόροι με αίτημα την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες, ο Υφυπουργός Κ. Κιλτίδης σε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι το θέμα θεωρείται και είναι για την κυβέρνηση λήξαν, καθώς αποφασίστηκε οριστικά η χωροθέτηση στη μεραρχία.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Κιλτίδη έχει ως εξής:
 «Επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται και διοχετεύονται στην κοινή γνώμη, ηθελημένα ή μη, ως εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου,
θα ήθελα να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μας κατά τον πλέον υπεύθυνο τρόπο ότι ο σχεδιασμός για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου έχει ολοκληρωθεί τόσο σε επίπεδο εξασφάλισης χρηματοδότησης όσο και σε επίπεδο χωροθέτησης.
 Η πίστωση για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου έχει διασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2008 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και  ήδη βρισκόμαστε στην τελική φάση επίλυσης του προβλήματος του οικοπεδικού χώρου (περιοχή π. 6ης Μεραρχίας) αφού είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί η κατασκευή του στο χώρο των διδύμων καπναποθηκών. Τούτη η παράμετρος  έχει εξεταστεί  και έχει αποκλειστεί ύστερα από επανειλημμένες συσκέψεις και συνεδριάσεις όλων των αρμοδίων φορέων».