Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:08:34 πμ
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:34

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Γιαννέλης

Προς τους κυβερνητικούς βουλευτές η υπενθύμιση: Πριν τρεις εβδομάδες ο βουλευτής της Ν.Δ. Λέσβου Γιαννέλης με δημόσια δήλωσή του προειδοποίησε ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του νομού του για λειτουργία Εφετείου στη Μυτιλήνη, τότε εφεξής δεν θα υπερψηφίζει νομοσχέδια του αρμόδιου για το θέμα Υπουργείου Δικαιοσύνης. Προφανώς η δήλωση έγινε ως κραυγή απόγνωσης στην αδράνεια της κυβέρνησης στη  συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων του νησιού. Στα αξιοσημείωτα να λεχθεί ότι ουδείς θεώρησε ως εκβιαστή τον κ. Γιαννέλη και μάλιστα το αίτημα του νομού έγινε δεκτό.


Στο ακριτικό Κιλκίς έχουν καταργηθεί και έχουν μεταφερθεί αλλού τα τελευταία χρόνια οι μισές στρατιωτικές μονάδες. Η αντίδρασή μας περιορίστηκε να καταθέτουν οι βουλευτές μας ερωτήσεις ίσα για να δώσουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους πως αντιδρούν, πιέζουν τους αρμόδιους κ.ο.κ
Και φυσικά καμιά ερώτηση συγκίνησε ποτέ οποιοδήποτε υπουργό.
Απλά λοιπόν υπενθυμίζουμε ότι ο κ Γιαννέλης βρήκε τρόπο να συγκινήσει τον αρμόδιο υπουργό. Και εφετείο θα λειτουργεί στη Μυτιλήνη.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων άραγε θα συνεχίσει να λειτουργεί;
Τα περί σύμπτυξης και αναθεώρησης και επανασχεδιασμού των στρατιωτικών μονάδων υπό το φως των νέων δεδομένων θα έχουν αξία, αν μαζί με το κέντρο εκπαίδευσης του Κιλκίς καταργηθούν και μεταφερθούν στους ακριτικούς νομούς τα στρατόπεδα της Αθήνας - Αττικής  και κάποια από τα ιστορικά κέντρα εκπαίδευσης  στην Πελοπόννησο που συγκεντρώνουν άλλωστε το μεγάλο όγκο των νεοσυλλέκτων .
Αλλιώς αποτελούν έπεα πτερόεντα για να πείθουν ιθαγενείς. Οι οποίοι μόνο δρόμο έχουν πλέον τον δρόμο που χάραξε ο κ. Γιαννέλης