Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:44:53 μμ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:10

Ένα Ο.Κ. απόμεινε για τη δημοπράτηση

Το τελικό Ο.Κ. του τεχνικού συμβούλου απομένει για να δημοπρατηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας - ανισόπεδου κόμβου Ασσήρου στο δρόμο Σερρών - Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο μήκους 11,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 58 εκατ. ευρώ που θα ενώσει το Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας με υπερσύγχρονη αούτομπαν με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μελέτη του έργου στην ολοκλήρωσή του προς το δρόμο Σερρών - Θεσσαλονίκης κρίθηκε άψογη και απομένει η τυπική έγκριση πριν δημοπρατηθεί
Ο δρόμος θα ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο Ασσήρου.. Θα περνά ανισόπεδα ττην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης και θα κινείται με κατεύθυνση προς το Κιλκίς , βόρεια του Δρυμού μέχρι να συναντήσει την υπάρχουσα εθνική οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς στα όρια της βιομηχανικής περιοχής της Νέας Σάντας. Θα κατασκευαστεί γέφυρα στον Ξηροπόταμο σε νέα χάραξη και θα συνδεθεί με τον ανισόπεδο κόμβο Νέας Σάντας, εκεί δηλαδή που κατέληξε η κατασκευή της πρώτης φάσης.
Θα κατασκευαστούν τρεις κόμβοι, ο κόμβος Μυγδονίας στη διασταύρωση με το δρόμο Σερρών - Θεσσαλονίκης. Ο κόμβος Δρυμού στη διασταύρωση του δρόμου προς το λατομείο.
Ο κόμβος Καμάρας στην αρχή της Βιομηχανικής περιοχής Νέας Σάντας.
Επίσης για την εξυπηρέτηση των αγροτικών και βιοτεχνικών χρήσεων θα κατασκευαστεί δίκτυο παράπλευρων οδών μήκους 25 χιλιομέτρων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η εγκατάσταση του εργολάβου δεν αναμένεται πριν το νέο έτος.