Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 3:30:03 πμ
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:37

Ένα χρόνο πίσω η κατασκευή του Γηροκομείου

Τέλος Ιουλίου επρόκειτο να παραδοθεί το κτήριο του νέου Γηροκομείου Κιλκίς, δίπλα από τον οικισμό 3 των εργατικών κατοικιών, απέναντι από το ΚΤΕΟ. Τα καταφέραμε όμως να το στείλουμε ένα χρόνο πίσω, επειδή οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται. Και στο Κιλκίς αποτελεί μέρος της παράδοσης να κατασκευάζονται τα μεγάλα έργα με σημαντική έως τεράστια καθυστέρηση.

Αυτήν την φορά μάλιστα η αιτία της ετήσιας αναβολής εντοπίζεται στη διαμάχη των δυο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κιλτίδη και Σάββα Τσιτουρίδη για το πρόσωπο του νέου προέδρου (διοικητή) του ιδρύματος που είχε ως αποτέλεσμα την εξάμηνη καθυστέρηση στο διορισμό νέου δ.σ.
Η καθυστέρηση αυτή οδήγησε σε στάση εργασιών καθώς ο εργολάβος εξάντλησε το αντικείμενο του έργου και της πίστωσης για το 2007, η πίστωση ήταν διαθέσιμη, αλλά δεν υπήρχε πρόεδρος να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα.
Επομένως όσοι αναρωτιέστε γιατί επί μήνες πολλούς το γιαπί παρουσιάζει την ίδια όψη χωρίς να σημειώνει πρόοδο, η απάντηση είναι «αναζητήσατε τους βουλευτές».
Υπενθυμίζουμε ότι χρειάστηκε να καταγγείλουμε την κατάσταση ατή και να εξεγερθεί η κοινή γνώμη έως ότου να βάλουν νερό στο κρασί τους αμφότερες οι πλευρές και κυρίως να αποφασίσει ο πολυπράγμων υπουργός υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του και να ορίσει προ δυο μηνών νέα διοίκηση στο ίδρυμα υπό τον κ. Νίκο Αβραμίδη.
Έκτοτε οι ρυθμοί επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα. Ο εργολάβος ήδη πληρώθηκε το σύνολο της πίστωσης για το εκτελεσθέν εντός του 2007 έργο, δηλαδή 1.200.000 ευρώ, από το σύνολο των 3.500.000 ευρώ που θα χρειαστούν μέχρι την αποπεράτωση, η οποία ανεβλήθη για τον Ιούλιο του 2009.
Ήδη εντός των ημερών με τη βοήθεια και της  ΔΕΗ ξαναρχίζουν οι εργασίες με σοβάντισμα του κτηρίου και το ευχάριστο όλης της ιστορίας είναι πως  τουλάχιστον δεν διακινδύνεψε η χρηματοδότηση του έργου.
Σε κάθε περίπτωση όμως το κόστος της ετήσιας αναβολής της αποπεράτωσης δεν είναι μικρό. Αν αποδειχθεί και διδακτική η ιστορία τόσο το καλύτερο.