Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:50:38 μμ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:43

Ένας στους τρεις γιατρούς, απροθυμία νοσοκόμων

Η επιφυλακτικότητα του ιατρικού κόσμου στο εμβόλιο κατά της νέας γρίπης αποτυπώνεται και στην πορεία του σχετικού προγράμματος που ξεκίνησε από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Από το μεσημέρι της Δευτέρας και από το σύνολο των 100 περίπου ιατρών του ιδρύματος εμβολιάστηκαν μέχρι την Παρασκευή χθες περί τους 35. Πάντως σε επικοινωνία μας με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) κ. Διαλεχτή Ζωτάκη, η πρόεδρος ήταν κατηγορηματική ως προς την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά το πρόγραμμα που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές.


Η κ. Ζωτάκη βρισκόταν στην Αθήνα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετική με την προώθηση θεμάτων του ιατρικού κόσμου, αλλά και του νοσοκομείου Κιλκίς και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι άμα της επιστροφή της θα εμβολιαστεί και η ίδια.
Αν όμως στους ιατρούς εκφράστηκε και μέσω της πορείας του εμβολιασμού η επιφυλακτικότητα, εντελώς αρνητική είναι η θέση των νοσοκόμων όπου η προσέλευση ήταν ελάχιστη.
Σημειωτέον ότι μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν ήταν και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημήτριος Ασημακίδης.
Παράλληλα με το προσωπικό του νοσοκομείου εμβολιάζονται και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μετά από γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. Ήδη εμβολιάστηκαν στο Κιλκίς περί τα 20 άτομα της κατηγορίας αυτής.