Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 12:17:05 πμ
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 22:26

Ενδιαφέρουσα ημερίδα οργάνωσε το Δασαρχείο Κιλκίς για τον δασικό πλούτο του ν. Κιλκίς

Το Δασαρχείο Κιλκίς οργάνωσε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: Δασικός πλούτος Π.Ε Κιλκίς: δυνατότητες και προοπτικές Διαχείρισης, Προστασίας Ανάπτυξης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας και με συνδιοργανωτές το Δήμο Κιλκίς, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της Π.Ε Κιλκίς.

 

Την ημερίδα άνοιξε ο Δασάρχης Κιλκίς Γιώργος Βούρτσας και ήταν η τελευταία δημόσια παρουσία του ως επικεφαλής του Δασαρχείου Κιλκίς, αφού τέλος του έτους συνταξιοδοτήθηκε, αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο στο νομό, με δυο πρόσφατες σημαντικές παρεμβάσεις του, για την ανάπλαση των Χιλίων Δέντρων και του Λόφου Αγίου Γεωργίου.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν: Ο Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Κιλκίς Γιώργος Καγιάννης, από την Ομοσπονδία Κυνηγών ο πρόεδρός της Ιωάννης Φραγγίδης, ο κιλκισιώτης ομότιμος καθηγητής Δασολογίας Παναγιώτης Στεφανίδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας Ιωάννης Σπανός.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν είναι:

«Σύγχρονες προκλήσεις στην Ελληνική Δασοπονία», Δρ. Ζάγκας Θεοχάρης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος.

«Δράσεις του Κ.Σ. Κιλκίς για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας», Βασιλειάδης Χαράλαμπος-Πρόεδρος Κ.Σ. Κιλκίς.

«Αυτοφυή δασικά είδη για χρήση σε αστικό πράσινο», Δρ. Αλέξανδρος Ελευθεριάδης-Γεωπόνος.

«Ο ρόλος των ΔΑ.Σ.Ε. της Π.Ε. Κιλκίς στην εκμετάλλευση των δημοσίων δασών. Προοπτικές και προβλήματα», Μπαλτατζής Απόστολος-Πρόεδρος ΔΑ.Σ.Ε. Ισώματος.

«Τα δάση περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Κιλκίς και η συμβολή τους στην τοπική οικονομία», Δρ. Ουρούζη Αγγελική-Δασολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Διοίκησης & Διαχείρισης Δασών Δασαρχείου Κιλκίς.

«Δασοτεχνικά έργα: η συμβολή τους στην προστασία και ανάπτυξη των δασών της περιοχής του Κιλκίς», Ράλλης Γεώργιος – M.Sc. Δασολόγος, Προϊστάμενος Τμήματος Δασοτεχνικών Έργων Δασαρχείου Κιλκίς. 

«Δασικός Χάρτης-Δασικό Κτηματολόγιο-Επιτρεπτές επεμβάσεις (ανεμογεννήτριες, αιολικά - φωτοβολταϊκά πάρκα κ.λπ.), αντιπυρικός σχεδιασμός και η συμβολή τους στην προστασία των δασών», Γιώργος Βούρτσας, Δασαρχείο Κιλκίς.