Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:32:25 πμ
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 09:47

Ενημέρωση καστανοπαραγωγών του Πάικου από υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κιλκίς για τη δημιουργία ΤΟΕΒ

Για τη δυνατότητα διερεύνησης της δημιουργίας Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ)  ενημερώθηκαν μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Πάικου, στη Γρίβα, από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με επικεφαλής την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), Λευκή Αργύρη.

Ο γεωπόνος της Π.Ε. Κιλκίς, αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Κοκκίνης και η γεωπόνος του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Ασημένια Καραμανίδου ανέλυσαν διεξοδικά στους συμμετέχοντες καστανοπαραγωγούς από τις Τοπικές Κοινότητες Γρίβας, Καστανερής και Κάρπης την προβλεπόμενη διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη διάρκεια της πολύωρης ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες άκουσαν προσεκτικά τις λεπτομέρειες και τα "βήματα" που χρειάζεται να ακολουθήσουν και απηύθυναν ερωτήματα στα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΑΟΚ.

 Η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Κιλκίς ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών, με τα στελέχη της να παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά των ΤΟΕΒ, “εργαλείων”

 που υποστηρίζουν το έργο των παραγωγών και ενισχύουν τις προσπάθειές τους, με στόχο την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και της ανάπτυξης.