Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 11:47:00 πμ
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 05:57

“Ένταξη του Ν. Κιλκίς στις Παραμεθόριες περιοχές”

Οι Αντιπρόσωποι, που συμμετέχουμε σήμερα Κυριακή 13 Απριλίου 2008, στην Γενική Συνέλευση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς,  Διαπιστώνουμε ότι Συνεχίζεται από την Κυβέρνηση ο εμπαιγμός του Ν. Κιλκίς, με τη μη ένταξή του, στους νομούς που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριες περιοχές.

Οι Αντιπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Κιλκίς, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την Κυβέρνηση, και ιδίως τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο Προκόπη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη Γεώργιο, για ανεντιμότητα, ανευθυνότητα και ανακολουθία των δεσμεύσεων  που έδωσε μέσα στη Βουλή, στις 6 Νοεμβρίου 2007 ο κ. Παυλόπουλος, ότι στο επόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα χαρακτηρισθεί και ο Ν. Κιλκίς, ως παραμεθόρια περιοχή.
 Θεωρούμε ότι οι δύο Υπουργοί είναι συνυπεύθυνοι, για τον εμπαιγμό του Ν. Κιλκίς, διότι από τις 1-12-2006, είναι γνώστες του κοινού αιτήματος των τεσσάρων νομών ( Κιλκίς-Πέλλας-Σερρών-Δράμας ), για την ένταξή τους στις παραμεθόριες περιοχές, όπως και της αναιτιολόγητης εξαίρεσης του Ν. Κιλκίς.
 Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φορέων και όλων των πολιτών του νομού, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας, κατόπιν της γραπτής απάντησης που έδωσε μέσω Βουλής, στην σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του Ν. Κιλκίς κ. Φλωρίδης Γεώργιος, έπειτα από αίτημα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, σύμφωνα με την οποία, <<Το ΥΠΕΣΔΔΑ επεξεργάζεται προτάσεις για τον επανακαθορισμό των παραμεθορίων περιοχών >>, αποδεικνύεται πλέον καταφανέστατα, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών είναι ανακόλουθος ως προς τη δέσμευσή του στη Βουλή την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007.
 Μετά πλέον και την επίσημη έγγραφη, αναιτιολόγητη, απόρριψη και εξαίρεση του Ν. Κιλκίς από τις παραμεθόριες περιοχές, διακατεχόμενοι από το αίσθημα της αδικίας, της απαξίωσης, της διακριτικής εις βάρος του Ν. Κιλκίς μεταχείρισης και του εμπαιγμού, από την Κυβέρνηση, και ιδίως από τους Υπουργούς Εσωτερικών, και Οικονομικών,
 Διακηρύσσουμε ότι, θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες μας, μέχρι την τελική δικαίωση του Ν. Κιλκίς.
 Απαιτούμε, από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας, να ικανοποιήσουν το αυτονόητο αίτημά μας, να χαρακτηρισθεί ο Ν. Κιλκίς παραμεθόρια περιοχή.
 Από τους Βουλευτές του Ν. Κιλκίς, οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες του νομού, ζητούν, να καταβάλλουν εντονότερες και αποτελεσματικότερες προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση, για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος ολόκληρου του Ν. Κιλκίς.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ