Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:18:52 μμ
Σάββατο, 09 Μαϊος 2009 04:06

Επικίνδυνη για το Κιλκίς η απραξία της δημοτικής αρχής

Η αδράνεια και η απραξία της δημοτικής αρχής Κιλκίς οδηγεί το Δήμο σε πτώση και στασιμότητα και απλώς παρακολουθεί τα συμβάντα χωρίς να μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση.
Γι’ αυτό κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καταθέσαμε ως δημοτική παράταξη «ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ» μια σειρά από προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων απαιτεί άμεσα σχεδιασμό και υλοποίηση.
1) Κιλκίς 2013+: Η πόλη γιορτάζει τα 100 χρόνια ένταξης της στον εθνικό κορμό. Οφείλουμε να κάνουμε μια σούμα και να αναζητήσουμε έργα και ενέργειες για ανάταξη και αναδημιουργία του Κιλκίς. Η πόλη χρειάζεται να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Ειδική ομάδα εργασίας επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για το Κιλκίς 2013+ που σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε.
2) Κοιμητήρια_ Παλαιά και νέα: Για τα νέα εκφράσαμε πρόσφατα την ανησυχία μας για την καθυστέρηση στην υλοποίησή τους. Για τα παλαιά όμως χρειάζεται επίσης πρόνοια. Γιατί υπάρχει μια άνευ προηγούμενου ακαταστασία. Έχουν καταργηθεί ακόμη και οι διάδρομοι πρόσβασης. Χρειάζεται και εδώ η ύπαρξη κανονισμού λειτουργίας όπως φυσικά και στη νέα. Η αδράνεια της δημοτικής αρχής πρωτοφανής σε ένα από τα κορυφαία θέματα που απαιτούν άμεσα και στο διηνεκές φροντίδα με κανόνες.
3) Γυναικεία ΚΑΠΗ: Ο χώρος  που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε είναι επιεικώς απαράδεκτος. Ως συνδυασμός ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ επανερχόμαστε στην πρόταση μας για δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ΚΑΠΗ όπως αξίζει για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, με εντευκτήριο, χώρους δημιουργίας, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο. Υπάρχει το δημοτικό οικόπεδο, λείπει η πολιτική βούληση.
4) Οικονομική κρίση και Δήμος Κιλκίς: Ζητήσαμε να τεθεί θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. Τι μπορεί να κάνει ο ίδιος ο Δήμος ως οικονομική μονάδα και σε συνεργασία με φορείς. Ομάδα εργασίας θα παρουσιάσει άμεσα τις δικές μας προτάσεις για τη συμβολή του Δήμου Κιλκίς για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τοπικές πρωτοβουλίες και διαχειρίσεις.
5) Αρχαιολογικός χώρος Κολχίδας: Είναι παντελώς ξεχασμένος από τη δημοτική αρχή. Μαζί με το Π. Γυναικόκαστρο και το Χωρύγι αποτελούν τρείς τόπους πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς, όπου η αξιοποίησή τους έμεινε δραματικά πίσω.
6) Πρόγραμμα εξοικονομώ: Ο Δήμος οφείλει να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης προκειμένου να προκύψει το σχέδιο εκπόνησης του προγράμματος για την περίοδο 2009-15, που θα εξοικονομήσει ενέργεια άρα και πόρους.
7) Λουτρό: Τονίσθηκε ακόμη μια φορά η ευθύνη του δήμου να αναλάβει πρωτοβουλία για αξιοποίηση του Λουτρού.
8) Πλατείες-Πάρκα: Τονίσθηκε η άσχημη εικόνα της πλατείας Ειρήνης και η εγκατάλειψη του Κήπου, χωρίς το παραμικρό στοιχείο συντήρησης πρασίνου και ιδιαίτερα στην εποχή της άνοιξης των χρωμάτων και των λουλουδιών.
9) Θέατρο Λόφου: Ο περιβάλλον χώρος του βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από πλευράς αισθητικής και υγιεινής και είναι ανέτοιμος εν όψει της θερινής καλλιτεχνικής περιόδου λειτουργίας του.
10)  Οπτικές Ίνες: Δεν έχουν γίνει ακόμη οι συνδέσεις με δημόσια κτίρια και σχολεία, όπως επίσης η επέκτασή τους. Η καθυστέρηση στην εφαρμογή τους βλάπτει τον τόπο.
Για όλα τα παραπάνω ο Δήμαρχος έδειξε όψιμο ενδιαφέρον, το οποίο επιεικώς είναι ανειλικρινές.
Όλα τα παραπάνω που για εμάς είναι αυτονόητα, η δημοτική αρχή απλά τα ξαναθυμάται. Όταν επιστημονικά από αυτό το σημείο όμως έως την πράξη είναι τεράστια η διαφορά, δηλαδή μένουν μόνο στην παραδοχή και ότι θα τα κάνουν.  Πότε όμως, αφού δεν υπάρχει ούτε και σχεδιασμός;
Εμείς ως υπεύθυνος δημοτικός συνδυασμός ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ δε θα παύουμε να υπενθυμίζουμε και να πιέζουμε τη δημοτική αρχή για τα ελάχιστα. Τα μέγιστα και τα σπουδαιότερα είναι δουλειά του δικού μας αυτοδιοικητικού εργαστηρίου, του μοναδικού στο είδος του.
Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το παρόν και μέλλον του τόπου μας να συνταχθούν μαζί μας και να συνδράμουν στην προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και πορείας στο Δήμο Κιλκίς και να σταματήσουν την αναίτια κριτική προς εμάς. Είμαστε η μείζον μειοψηφία, ελέγχουμε, πιέζουμε τη δημοτική αρχή και προτείνουμε λύσεις με ρεαλισμό και όραμα.
Γνωρίζουν και παραδέχονται οι πάντες τη φερεγγυότητα της δημοτικής μας παράταξης που μοχθεί πράγματι εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου εξαντλώντας πλήρως τα προβλεπόμενα από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων και τους άγραφους ηθικούς  και πολιτικούς κανόνες.
Για εμάς δεν υπάρχουν σωτήρες, ιδίως όταν είναι αυτόκλητοι, υπάρχουν ομάδες που συμφωνούν σε μια τοπική αυτοδιοικητική πολιτική και δουλεύουν με γνώμονα τα συμφέροντα των συντοπιτών και του τόπου μας και βάσιμα και υπεύθυνα διεκδικούν να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου Κιλκίς.