Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:04:57 πμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:57

Επίσκεψη από τη Βουλγαρία στον οίκο Ευγηρίας

Επίσκεψη από κλιμάκιο διοικητικών στελεχών προνοιακών ιδρυμάτων της γείτονος Βουλγαρίας δέχτηκε ο Οίκος Ευγηρίας και Θ.Χ.Π. Κιλκίς την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου.
Το κλιμάκιο, που πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης σε προνοιακά κέντρα και θεραπευτήρια της Μακεδονίας, έφτασε στη μονάδα στις 11.00, όπου και τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Αβραμίδης, η διευθύντρια Δ. Αναστασιάδου και μέλη του προσωπικού.


Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος –οι οποίοι έχουν καταλλήλως στολιστεί για την εορταστική περίοδο, γνωρίστηκαν με το προσωπικό και τους περιθαλπόμενους και ενημερώθηκαν εκτενώς για τη μονάδα, το έργο της αλλά και γενικότερα για την προνοιακή πολιτική στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους για τα αντίστοιχα ιδρύματα στη γείτονα χώρα, τον τρόπο λειτουργίας, τις κτιριακές υποδομές και τις κρατικές πολιτικές στο χώρο της Πρόνοιας ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη γενική εικόνα του ιδρύματος και τη φροντίδα που λαμβάνουν οι περιθαλπόμενοι όσο και από το απολύτως δωρεάν χαρακτήρα αυτής της φροντίδας καθώς, όπως τόνισαν, στις αντίστοιχες μονάδες της Βουλγαρίας, οι εισαχθέντες πληρώνουν σημαντική ποσοστιαία συμμετοχή στα έξοδα.
Ακολούθησε πλούσιος μπουφές, προσφορά στους επισκέπτες και συζήτηση στο γραφείο του Προέδρου όπου και αντάλλαξαν εμπειρίες από τη χρόνια ενασχόληση (αμφοτέρων των πλευρών) με τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής στα άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ.
Η επίσκεψη έκλεισε με τις πολύ θετικές εντυπώσεις που έμειναν στους Βούλγαρους συναδέλφους και φίλους και τις ευχαριστίες τους.