Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 5:59:57 πμ
Κυριακή, 12 Απριλίου 2009 07:53

Επίσκεψη Ιωακείμ Σιγάλα σε Παιονία-Πολύκαστρο

Μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας του Νομού Κιλκίς και πιο συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και  το Περιφερειακό Ιατρείο Αξιούπολης, επισκέφθηκε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ιωακείμ Σιγάλας, ενώ συναντήθηκε και με τη Δήμαρχο Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, με την οποία συζήτησαν τη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων του δήμου.


Στο Γενικό Νοσοκομείο–Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, συνοδευόμενος από το Διοικητή του Νοσοκομείου Θεόδωρο Γκοράνη, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Αιμίλιο Σάτσογλου, τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρία Παπαντωνίου και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου Νικόλαο Καπουτζή, ξεναγήθηκε στους χώρους του και συνομίλησε με τους  νοσηλευόμενους ασθενείς και τους συνοδούς τους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου, Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Διευθυντών της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας, κατά την οποία εξετάστηκαν τα θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο.
Αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα ενέργειες για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων αγροτικών ιατρών, τραυματιοφορέων και προσωπικού εστίασης, όπως για την προμήθεια ενός αναισθησιολογικού μηχανήματος, ενός κλιβάνου πλάσματος και η κατάλληλη διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση σε αυτόν του Χειρουργικού Εξωτερικού Ιατρείου.
Ο κ. Σιγάλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο και ευχαρίστησε γι’ αυτό τη Διοίκηση και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, από τους οποίους ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχαριστίες τους, προς όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, στη συνεργασία αλλά και την εργατικότητα και αποτελεσματικότητα του οποίου οφείλεται το έργο αυτό.
Στη συνέχεια, ο κ. Σιγάλας δέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο το οποίο του επισήμανε, επίσης, τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη τραυματιοφορέων, προσωπικού εστίασης και καθαριότητας, όπως και ο περιορισμένος αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων.