Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:09:50 πμ
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:52

Επίσκεψη Κιλτίδη στη Σύρο

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο για θέματα που αφορούν  την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τα μέλη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Σύρου «Το Καστρί», ο οποίος ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια και παρουσιάζει αξιόλογη δραστηριότητα στην παραγωγή και μεταποίηση παραδοσιακών προϊόντων έχοντας παράλληλα θέσει σε λειτουργία και κέντρο εστίασης.

Ο κ. Κιλτίδης ενημερώθηκε για τη συνολική λειτουργία του εν λόγω Συνεταιρισμού και  αφού τόνισε  την αναγκαιότητα ανάδειξης και προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με ταυτότητα και υψηλή ποιότητα, σημείωσε ότι το παράδειγμά του θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι γυναίκες της υπόλοιπης νησιωτικής και ακριτικής Ελλάδας.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προτίθεται να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες ανέφερε ο κ. Κιλτίδης και με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι  με διοργανωτική μέριμνα του Υπουργείου την 1η και 2α Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα  στο Ζάππειο Μέγαρο  η 1η Πανελλήνια Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Ακολούθως, ο κ. Υφυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών Νοτίου Αιγαίου και της δασικής υπηρεσίας Ν. Κυκλάδων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης  αναδείχθηκαν δασικά ζητήματα, κυρίως  οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις νησιώτικες περιοχές, καθώς και οι σημαντικές  ελλείψεις σε προσωπικό που μεγεθύνονται ακόμη περισσότερο κατά τη νησιωτική γεωγραφική διάσταση. Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε για την ανασύσταση των δασικών φυτωρίων της Πάρου και της Νάξου όπως και για την ένταξη του υπό ίδρυση φυτωρίου στη Σύρο, στη Δ’ Προγραμματική Περίοδο στο πλαίσιο της διατήρησης της βιοποικιλότητας των δασικών οικοσυστημάτων στις Κυκλάδες.
O κ. Κιλτίδης εγκαινίασε στην Ερμούπολη τη λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης ν. Κυκλάδων, όπου θα συστεγαστεί και η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου.