Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 1:02:47 πμ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:45

Επίσκεψη Κιλτίδη στο ΚΕΓΕ Κιλκίς

 Επιτόπια επίσκεψη στο κτήριο του πρώην ΚΕΓΕ Κιλκίς, όπου σήμερα στεγάζεται ο Ο.Γ.Ε.Ε.ΚΑ. ΄΄Δήμητρα΄΄, πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Απριλίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Ο κ. Κιλτίδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του οργανισμού στο Κιλκίς κ. Νίκο Κυριακού και από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α ΄΄Δήμητρα΄΄ κ. Αθανάσιο Ρωσσόπουλο, περιηγήθηκε στις  εγκαταστάσεις  και διαπίστωσε  την πλήρη εγκατάλειψη  και τις μεγάλες φθορές που έχει υποστεί το κτίριο από την πολυκαιρία.
Ενημερώθηκε δε από τον κ. Κυριακού για τη μελέτη ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων, ύψους 1.200.000ευρώ, και υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών προκήρυξης του διαγωνισμού του έργου. Ο κ. Κιλτίδης είχε επίσης ενημέρωση για τα προγράμματα αγροτικών εκπαιδεύσεων που υλοποιούνται στο ν. Κιλκίς.
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πραγματοποίησε επιτόπια θεώρηση και σε οίκημα δίπλα στις εγκαταστάσεις του π. ΚΕΓΕ, το οποίο με την κατάλληλη διαμόρφωση, όπως τόνισε, συγκεντρώνει τις βασικές προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ως Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ν. Κιλκίς.