Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:48:17 πμ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 10:14

Επιτυχημένη η ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς: Νεότερες προσεγγίσεις της χειρουργικής στόματος

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς (ΟΣΚ) πραγματοποίησε επιστημονική ημερίδα, που απευθύνονταν στα μέλη του αλλά και σε όλους τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας,  το Σάββατο  23.9.2023, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Habitat.

Η  Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την  Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος (ΕΟΕΧΣ).

Η Ημερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία και παρευρέθηκαν,  ως σύνεδροι, μέρος των μελών του Συλλόγου, αλλά και συνάδελφοι οδοντίατροι  από νομούς της Β. Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κοζάνη, Ξάνθη).  Η Ημερίδα, της οποίας η παρακολούθηση ήταν δωρεάν, διεξάχθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης των οδοντιάτρων με βάση τις νέες εξελίξεις της συγκεκριμένης επιστήμης και ήταν εγκεκριμένη από τον Ι.Ε.Θ.Ε με συγκεκριμένη μοριοδότηση για επαγγελματική χρήση των συμμετεχόντων οδοντιάτρων.

Γενικό θέμα της ημερίδας ήταν :  « ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»

 Τις εργασίες άνοιξε με χαιρετισμό και παρουσίαση των ομιλητών η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτα Γκόλιαρη, η οποία και τόνισε τη μεγάλη σημασία της εν λόγω εκδήλωσης  και παράλληλα ευχαρίστησε τους χορηγούς της Ημερίδας που ήταν ο  Συνεταιρισμός Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης, και οι  εταιρείες abc Kinitron, profile dental,  ΝΕΓΡΙΝ in dental O.E και Medipac, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας. Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του ΕΟΕΧΣ κ. Πέτρου Σπίνου.

Στη συνέχεια  πήραν το λόγο οι εισηγητές  οι οποίοι ανέλυσαν το όλο θέμα με τις επιμέρους εισηγήσεις τους. Εισηγητές ήταν οι κκ. Νταμπαράκης Νικόλαος,  Αναπληρωτής Καθηγητής οδοντιατρικής του ΑΠΘ, Λιλλής Θεόδωρος Επίκουρος Καθηγητής  οδοντιατρικής του ΑΠΘ, Φωτόπουλος Ιωάννης DDS Msc., Κούγιας Κωνστ. DDS Msc. (πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης) και Dr. Μάλλιος Νικόλαος. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με πρακτικό σεμινάριο χειρουργικής εφαρμογής.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε πλούσια συζήτηση μεταξύ εισηγητών και συνέδρων  για την επίλυση αποριών και προβληματισμών.

Η Πρόεδρος

Παναγιώτα Γκόλιαρη