Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 5:41:23 μμ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:30

Επιχειρηματικές συναντήσεις

Με κύριο αντικείμενο τα δομικά υλικά πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η δεύτερη επιχειρηματική συνάντηση Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 14 Μαρτίου στο ξενοδοχείο "Habitat" και από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 12 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κιλκίς. Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία και το συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου ( «ΟΠΕ») και του Επιμελητηρίου Κιλκίς.


Πριν την έναρξη των κατ’ ιδίαν επαφών μεταξύ των επιχειρηματιών, παρουσιάσθηκαν εισηγήσεις με θέμα τη γενική εικόνα (ευκαιρίες, πλεονεκτήματα, δυσκολίες) των αγορών της Ρωσίας, Κίνας, Λιβύης, Ιταλίας και Γερμανίας.
Τις παρουσιάσεις έκαναν οι Εμπορικοί Ακόλουθοι των Πρεσβειών Γερμανίας κ. Δ. Πρωτόπαπας, της Λιβύης κ. Β. Δαϊρεντζής και της Ιταλίας κ. Σ. Στράντζος.
Ακολούθησαν οι επιχειρηματικές επαφές μεταξύ Ελλήνων και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων κυρίως από Ρωσία και Λιβύη, οι οποίες σύμφωνα με δηλώσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών ήταν πολύ ενθαρρυντικές.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης, ενώ στις εργασίες παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Κιλτίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπροσώπους του ΟΠΕ, τους Εμπορικούς Ακολούθους των Πρεσβειών και τους παριστάμενους επιχειρηματίες.
Στις επιχειρηματικές αυτές συναντήσεις από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:
- ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΕΙΑ ΚΕΒΕ
- ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ Α.Ε.
- KΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
- ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΦΕΡΟΡ Α.Ε.
- ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ. Α.Ε.
- EΥΡΩΤΕΚ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.
- ΛΕΒΗΤΟΠΟΙΕΙΟ Η ΕΝΩΣΗ Ε.Π.Ε.
- ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ Α.Ε.
- ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε.
- ΡΕΠΠΑΣ Γ.ΑΒΕΕ
- ΑΦΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΙ Ο.Ε.
- ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ Ν.- ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ Β. Ο.Ε.