Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:34:49 πμ
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:51

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ : Λωρίδα έκτακτης ανάγκης στον άξονα Θεσσαλονίκης-Κιλκίς

Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Μακεδονίας–Θράκης για την ανάγκη κατασκευής λωρίδας έκτακτης ανάγκης στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν:
«Σε κυκλοφορία δόθηκε πρόσφατα το μεγαλύτερο μέρος του νέου οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την ασφαλή μετακίνησή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το υπόλοιπο τμήμα.

Με έκπληξή τους όμως οι χρήστες οδηγοί της συγκεκριμένης εθνικής οδού διαπίστωσαν ότι, το ζήτημα της ασφάλειας του λαού δεν είναι πρώτης προτεραιότητας αφού, παρά τα τεράστια κονδύλια που ξοδεύονται για το έργο αυτό, δεν έχει κατασκευαστεί λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε ένα τέτοιο δρόμο για ευνόητους και γνωστούς σε όλους λόγους είναι εντελώς απαραίτητη. Είναι φανερό ότι σε μια εθνική οδό το οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως π.χ. αν συμβεί κάποιο ατύχημα ή παρουσιαστεί μηχανική βλάβη σε κάποιο όχημα, αυτό θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα θέσει σε κίνδυνο πολλές ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα στη χώρα μας που συμβαίνουν καθημερινά πολλά θανατηφόρα οδικά δυστυχήματα, κύρια λόγω της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Υπεύθυνη τόσο για την καθυστέρηση, όσο και για την κακότεχνη και ελλιπή κατασκευή αλλά και για την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων έργων είναι η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, που και με το νόμο περί συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παραδίδουν και αυτόν τον τομέα στους ιδιώτες.
Ευθύνη της κυβέρνηση είναι η κατασκευή των δρόμων να γίνεται σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.
Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
- Γιατί δεν κατασκευάστηκε λωρίδα έκτακτης ανάγκης στο τμήμα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Δοΐράνης που έχει δοθεί στην κυκλοφορία;
- Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να κατασκευαστεί προκειμένου ο δρόμος να καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας».