Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:47:33 πμ
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:15

Φέρνουν δυο μονάδες από την Αργυρούπολη Διώχνουν την 12 Μ.Ε.

Κόσμος πάει κι έρχεται στο στρατόπεδο Καμπάνη. Όπως αναφέραμε σε χθεσινό μας σχόλιο ο σωματάρχης του Α’ Σώματος στρατού Κ. Κατής επισκέφθηκε προχθές το στρατόπεδο για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ει εγκαταστάσεις κρίθηκαν ικανοποιητικές και επίκειται η μετεγκατάσταση δυο μονάδων στρατού που εδρεύουν σήμερα στην Αργυρούπολη.


Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, θα πρόκειται για υλοποίηση δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει από το Υπουργείο Άμυνας σε πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη - ο οποίος άλλωστε σε κομματική σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ είχε ανακοινώσει ότι σε αντιστάθμιση της κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων θα εγκατασταθούν στο στρατόπεδο Καμπάνη άλλες μονάδες- αλλά και τον Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα.
Στα αξιοσημείωτα ότι και οι δυο υπό εγκατάσταση μονάδες ανήκουν στη δύναμη της 71ης Ταξιαρχίας με έδρα τη Νέα Σάντα.

Και νέο πλήγμα;
Αλλά αν η «μετακόμιση» από την Αργυρούπολη στο στρατόπεδο Καμπάνη δυο μονάδων φαντάζει ως «εσωνομαρχιακή διευθέτηση» καθώς επί της ουσίας δεν θεραπεύεται το πλήγμα που δέχτηκε ο νομός με την κατάργηση του ΚΕΝ, ένα ακόμα πλήγμα ετοιμάζεται και μάλιστα χωρίς καμιά λογική εξήγηση. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας σχεδιάζεται η απομάκρυνση από το στρατόπεδο Καμπάνη και της 12 Μονάδας Επιστράτευσης και η μεταστάθμευσή της στο Σιδηρόκαστρο.
Πρόκειται για τη μονάδα που, όπως αναφέρει ο τίτλος της, ασχολείται με θέματα επιστράτευσης των πολιτών του Κιλκίς και είναι σχεδόν εξοργιστικό ότι, χωρίς να καταργείται, μεταφέρεται σε κωμόπολη άλλου νομού, την ώρα που ο χώρος του στρατοπέδου Καμπάνη υπεραρκεί για την λειτουργία της μονάδας με τους 20 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς καθώς και τους 10 πολίτες - υπαλλήλους.
Η δυσάρεστη αυτή προοπτική, πέραν της υποβάθμισης του νομού, προκαλεί ποικίλα; ερωτηματικά κατά πόσο πρυτανεύει ο ορθολογισμός στη λήψη των αποφάσεων από την στρατιωτική ηγεσία, θέμα που έχει ευρύτερες διαστάσεις.
Αλλά περί αυτού θα επανέλθουμε.