Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 6:46:01 πμ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:39

Φόρουμ και Επιχειρηματικές Συναντήσεις στο Κόσοβο

Το Υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει Φόρουμ και Επιχειρηματικές Συναντήσεις στην Πρίστινα (Κόσοβο). Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ανέλαβε το συντονισμό της επιχειρηματικής αποστολής  για όλη την Ελλάδα.  Η επιχειρηματική αποστολή έχει σκοπό τη διερεύνηση των οικονομικών σχέσεων και τη στήριξη της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή και θα συνοδεύεται από τους κ.κ. Ν. Ταχιάο, Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, και στελέχη του Γραφείου ΟΕΥ της Βορείου Ελλάδος.


Συμμετέχοντες κλάδοι:
- Τρόφιμα - Ποτά                  
- Ηλεκτρικά Μηχανήματα και Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός
Δομικά Υλικά
- Φαρμακευτικά και Καλλυντικά
- Παραφαρμακευτικά – Είδη Προσωπικής Υγιεινής
Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής περιλαμβάνει αναχώρηση οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 6 Απριλίου και επιστροφή την Τρίτη 7 Απριλίου. Οι επιχειρηματικές επαφές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Απριλίου, σε πρωινές ώρες.
Η προετοιμασία της αποστολής έγινε από τον κ. Ν. Θωμόπουλο, Γραμματέα ΟΕΥ Α΄, που συναντήθηκε με εκπροσώπους κοσοβαρικών επιχειρηματικών φορέων και εταιριών, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία με αντίστοιχες ελληνικές εταιρίες.
Η αγορά του Κοσόβου, ως πρώην γιουγκοσλαβική αγορά, γνωρίζει και εκτιμά τόσο την ελληνική αγορά και τα προϊόντα της, όσο και τους Έλληνες. Το μέγεθος των κοσοβαρικών εταιριών είναι τέτοιο που ταιριάζει στο μοντέλο συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων κι επιπλέον η εγγύτητα της αγοράς περιορίζει σημαντικά το κόστος μεταφοράς, αυξάνοντας το περιθώριο κέρδους.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη,  24 Μαρτίου στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τηλ. 2310 535333, fax 2310 543232, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..