Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:26:39 πμ
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 19:38

Φωτιά ξέσπασε στη βιομηχανία Ελληνικά Βιοπετρέλαια έξω από την ΒΙΠΕ Κιλκίς

Φωτιά ξέσπασε στη βιομηχανία Ελληνικά Βιοπετρέλαια που βρίσκεται έξω και σε μικρή απόσταση από την Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αποθηκευτικό χώρο της βιομηχανίας, όπου υπήρχαν δεξαμενές με χημικές ουσίες που χρησιμοποιεί η βιομηχανία.

 

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η πρώτη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους στη βιομηχανία με πυροσβεστήρες που διέθεταν, σύμφωνα με το eidisis.gr, ενώ ταυτόχρονα απομάκρυναν από τις εγκαταστάσεις φλεγόμενες μικροδεξαμενές.

Αμέσως στο χώρο έφθασε ένα πυροσβεστικό όχημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της ΒΙΠΕΚ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το εργοστάσιο, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το περιστατικό.

Λόγω της ύπαρξης εύφλεκτων χημικών υλικών στο εργοστάσιο, κινητοποιήθηκε ενισχυτικά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κιλκίς, συνολικά με τρία υδροφόρα οχήματα και δυο βοηθητικά, καθώς και αστυνομική δύναμη, με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Κιλκίς Νικόλαο Παλαμούτη, καθώς και τον υποδιοικητή Χρήστο Γκαντίδη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Κιλκίς Γιάννη Πολιτίδη.

Δυο ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς αυτή είχε σβηστεί, αφού κάηκαν τρεις δεξαμενές με μεθανόλη, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν εργαζόμενοι ή να καταστραφούν εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Πολυμέσα