Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:11:44 μμ
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 13:55

Γενναίες εκπτώσεις από το Σάββατο στα περισσότερα καταστήματα

Με γενναίες εκπτώσεις, οι οποίες θα φτάσουν στο 60% και που θα αρχίσουν από το Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, και όχι στις 15 του μήνα, θα προσπαθήσουν οι επιχειρηματίες να καλύψουν τη ζημία από την κατακόρυφη πτώση του τζίρου λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα Νέα, τον Δεκέμβριο η μείωση των πωλήσεων ξεπέρασε το 30%, ενώ συνολικά για το 2008 οι πωλήσεις έκαναν βουτιά 15%-20%.
Παρ' ότι σύμφωνα με τον νόμο η επίσημη έναρξη της περιόδου των εκπτώσεων τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου, εκτιμάται ότι λόγω της κακής κατάστασης στην αγορά οι έλεγχοι θα είναι χαλαροί επιτρέποντας ουσιαστικά την άτυπη επίσπευσή τους.  Οι τιμές αναμένεται να είναι μειωμένες έως και κατά 60%, κυρίως σε είδη ένδυσης και υπόδησης, έως 50% σε ηλεκτρονικές συσκευές, 20%-30% σε είδη σπιτιού και έπιπλα.  Επίσης, ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις προγραμματίζουν να ακολουθήσουν πολική με προωθητικές ενέργειες, όπως συστημένες επιστολές, αποστολή SΜS στα κινητά τηλέφωνα, κληρώσεις δώρων, φυλλάδια κ.λπ. επιδιώκοντας να δελεάσουν τους καταναλωτές.
Όσο για την κόντρα ανάμεσα σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση του θεσμού των εκπτώσεων, αυτή καταργείται στην πράξη, καθώς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν πλέον με κάθε τρόπο να προσελκύσουν τους καταναλωτές.