Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 2:21:06 πμ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 19:12

Γεωργαντάς: Δημοπράτηση αγροτικής οδοποιίας στην Αγ. Παρασκευή και στα Αμάραντα Κιλκίς

Αναρτήθηκε προς δημοπράτηση στις 10.01.2024 το έργο της βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης αγροτικών οδών στις Τ.Κ. Αμαράντων και Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Γεωργαντά, η χρηματοδότηση του έργου είχε εξασφαλιστεί μέσω της ένταξής του, στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, και πιο συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» και αφορά στην εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης αγροτικών οδών στην Τ.Κ. Αμαράντων μήκους 2,85 χλμ. και στην Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής, 3,79 χλμ.

 

Ειδικότερα, το υποέργο της Αγίας Παρασκευής αρχίζει από το όριο χωμάτινης οδού μέχρι τα όρια του οικισμού Αγίας Παρασκευής (αφορά δηλαδή το τμήμα από το βόρειο όριο του οικισμού Αγίας Παρασκευής προς τον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται προς βορρά), ενώ το υποέργο των Αμαράντων θα λάβει χώρα εντός των ορίων τριών υφιστάμενων αγροτικών οδών της Τ.Κ. Αμαράντων, εντός της περιοχής αναδασμού της ομώνυμης Κτηματικής Περιφέρειας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.885.000 ευρώ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών την 30η.01.2024. Το έργο αυτό, μαζί και με το έργο της βελτίωσης - ασφαλτόστρωσης της αγροτικής οδοποιίας του Νέου Αγιονερίου που έχει αναρτηθεί προς δημοπράτηση ήδη από το Νοέμβριο, έρχεται να εξυπηρετήσει τους αγρότες της περιοχής μας και να επιλύσει πάγιες ανάγκες τους.