espa pkm

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2025, 12:11:19 μμ
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2025 11:14

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ΝΕΟΥ Νοσοκομείου στο Κιλκίς

Την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ΝΕΟΥ Νοσοκομείου στο Κιλκίς ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ., Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργαντάς, παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Σάββα Κιολόγλου, της προέδρου της ΔΕΕΠ Σοφίας Καπαλτσίδου και του αντιπροέδρου Μηνά Παπαδόπουλου, τόνισε πως ξεκίνησε η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου, η κατασκευή του οποίου θα γίνει με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με την ίδια ακριβώς μελετητική ομάδα και τη διαδικασία που γίνεται και το μεγάλο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 

Η μελέτη του έργου θα προχωρήσει έχοντας ως βάση τη Ρυθμιστική μελέτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2026 και στο τέλος της νέας χρονιάς να ξεκινήσει και η διαδικασία για την κατασκευή της νέας μεγάλη πτέρυγας. Η λειτουργία του Νοσηλευτικού ιδρύματος δεν πρόκειται να σταματήσει όσο θα κατασκευάζεται το νέο Νοσοκομείο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα συνδεθεί με την τρίτη πτέρυγα του ιδρύματος.

Μιλάμε για μια νέα αισιόδοξη εποχή για το Νοσοκομείο Κιλκίς, αυτήν που αξίζει και έχουν ανάγκη οι κιλκισιώτες, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, ευχαριστώντας τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τα στελέχη του Νοσοκομείου Κιλκίς.

(Δείτε όλη τη δήλωση του κ. Γεωργαντά στο βίντεο του eidisis.gr)

Πολυμέσα