Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 11:09:51 μμ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:38

Γιατροί περιμένουν αλλά δεν διορίζονται

Εκατοντάδες είναι οι απόφοιτοι των ιατρικών σχολών που περιμένουν στη σειρά να κάνουν το αγροτικό τους ώστε να πάρουν σειρά για την απόκτηση ειδικότητας. Κι όμως` ο Υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος κατάφερε όχι μόνο να μην διορίζει ειδικευμένους γιατρούς στα νοσοκομεία, αλλά ακόμα και στα αγροτικά ιατρεία να μην καλύπτονται οι ανάγκες.
Στο Δήμο Κρουσίων η υφιστάμενη κατάσταση και η ταλαιπωρία των κατοίκων, μεγάλης ηλικίας κατά το πλείστον, αποδίδει με ανάγλυφο τρόπο την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Από τα εφτά αγροτικά ιατρεία του δήμου (Ευκαρπίας, Τερπύλλου, Επταλόφου, Ελληνικού, Μελισσουργιού, Βάθης και Κεντρικού) αγροτικοί γιατροί υπάρχουν και προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες του μόνο τέσσερις. Στην Τέρπυλλο, το Ελληνικό και το Κεντρικό δεν υπάρχει γιατρός.
Στην Τέρπυλλο πριν τέσσερις μήνες έφυγε ο γιατρός. Και έξι μήνες πριν φύγει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Ασημακίδης ενημέρωσε το Υπουργείο ότι επίκειται η εκκένωση της θέσης.
Σιγά μην στεναχωρηθούν οι «αρμόδιοι» του Υπουργείου.
Ούτε καν τους βρίσκουμε, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασιάδης.
Κι αν η πολιτική ηγεσία διακρίνεται για την αναλγησία της, ευτυχώς στους γιατρούς περισσεύει το φιλότιμο. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής μαζεύτηκαν και δέχτηκαν οι νέοι επιστήμονες να καλύψουν εκ των ενόντων τις στοιχειώδεις ανάγκες (κυρίως συνταγογράφηση) επισκεπτόμενοι μια φορά την εβδομάδα όλα τα αγροτικά ιατρεία.
Ο Δήμαρχος Νεόφυτος Παπαδόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Καραμπίδης επισκέφθηκαν τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Τσιότρα, αλλά αντί λύσης έλαβαν την υπηρεσιακή απάντηση ότι αρμόδιο είναι το Υπουργείο Υγείας.
Το οποίο δια του Υπουργού Δημ. Αβραμόπουλου γενικώς εξαγγέλλει διορισμούς, κάλυψη θέσεων, ικανοποίηση αναγκών.
Αλλά ενώ στα προφορικά διαπρέπει ο Υπουργός στα …γραπτά, στην πράξη δεν επιλύει κανένα πρόβλημα δεν ικανοποιεί καμιά ανάγκη.
Και μέχρι τα …γραπτά του Υπουργού να ανταποκρίνονται στα προφορικά του  θα περιμένουν στα τρία αγροτικά ιατρεία του Δήμου Κρουσίων τον γιατρό τους.