Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:37:24 πμ
Σάββατο, 31 Μαϊος 2008 15:05

Γραφείο Αγροτικής και Επιχειρηματικής Ενημέρωσης στο Δήμο Ευρωπού

 Γραφείο Αγροτικής και Επιχειρηματικής Ενημέρωσης έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Ευρωπού. Με τη σύσταση του γραφείου αυτού έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη τόσο του αγροτικού όσο και του επιχειρηματικού τομέα της περιοχής. Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών καθώς και η δυνατότητα εύρεσης λύσης στα προβλήματα του αγροτικού τομέα είναι ο βασικός στόχος του γραφείου.

Τομείς
δραστηριότητας
- Ενημέρωση για τα προγράμματα του αγροτικού τομέα στα πλαίσια του 4ου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.
Αναλυτικότερα, προγράμματα που αφορούν την εγκατάσταση νέων γεωργών, την πρόωρη συνταξιοδότηση γεωργών, τη χρήση γεωργικών συμβούλων, των εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τις ενισχύσεις στους γεωργούς των περιοχών με μειονεκτήματα(εξισωτική αποζημίωση), τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, την πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών, κ.α.
- Ενημέρωση για τα προγράμματα που αφορούν την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και τη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας(ΟΠΑΑΧ).
Αναλυτικότερα,  προγράμματα που αφορούν τη διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες, τη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων, την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, την ανακαίνιση και ανάπτυξη χώρων, την εμπορία γεωργικών προϊόντων ποιότητας, την ενίσχυση βιοτεχνικών δραστηριοτήτων κ.α.
Πληροφορίες: Δήμος Ευρωπού. Γραφείο αγροτικής και επιχειρηματικής ενημέρωσης. Υπεύθυνη γεωπόνος: Αριζάνη Πασχαλίνα, Τηλ.  23433-50623, φαξ. 23433-50622, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..