Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:43:35 μμ
etpa
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 23:33

Γρίπη είναι θα περάσει

Συντάκτης:

Η και πανευρωπαϊκή έξαρση της γρίπης άδειασε τα ράφια των Φαρμακείων και του Κιλκίς από τα εμβόλια κατά της νόσου. Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα υπήρχε επάρκεια εμβολίων, ωστόσο η παρατεινόμενη και λόγω καιρικών συνθηκών έξαρση της νόσου επέβαλε φέτος και το δεύτερο, μέσα στο Φεβρουάριο, εμβολιασμό ευπαθών ομάδων πληθυσμού, όταν συνήθως η δεύτερη δόση του εμβολίου σε κανονικές περιόδους δεν επιβαλλόταν.


Από το τέλος λοιπόν της περασμένης εβδομάδας τα ράφια των Φαρμακείων και του Κιλκίς άδειασαν λόγω υψηλής ζήτησης.
Όπως είναι γνωστό η χώρα μας έχει προχωρήσει σε νέα παραγγελία εισαγωγής πρόσθετων 50.000 εμβολίων που αναμένονται εντός των ημερών.
Παράγοντες της αγοράς φαρμάκου εκτιμούν ότι από την προσεχή εβδομάδα όταν και θα διανεμηθούν τα εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις αναμένεται η προμήθεια 5-10 εμβολίων ανά φαρμακείο, ποσότητα που θα εκτονώσει την υψηλή ζήτηση των ημερών.
Σημειώνουμε ότι η έξαρση της γρίπης αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο και ακόμα και χώρες υψηλής υγειονομικής προστασίας, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αντιμετωπίζουν έλλειψη εμβολίων.